Müstafi sayılan engelliler atanır iken kontenjandan düşülür mü?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Ocak 2014 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Personel Başkanlığının 22/10/2013 tarih ve 18918 sayılı Devlet memuru olarak çalışmaktayken müstafi sayılan engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarına açıktan atanması halinde tahsis edilen açıktan atama ve nakil kontenjanından düşülüp düşülmeyeceği hakkında görüşü.


ÖZET: Devlet memuru olarak çalışmaktayken müstafi sayılanların engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarına açıktan atanması halinde tahsis edilen açıktan atama ve nakil kontenjanından düşülüp düşülmeyeceği hakkında. 22/10/2013 18918

190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 7'nci maddesinde "...657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesine göre yapılacak engelli personel atamaları, ... merkezi yönetim bütçe kanununda öngörülen atama sınırlamalarına tabi değildir. ..." hükmü yer almaktadır.

Diğer taraftan mezkur Kanunun 53 üncü maddesinde, kamu kurum ve kuruluşlarının % 3 oranında engelli çalıştırmak zorunda oldukları hüküm altına alınmış olup, engelli statüsünde göreve başlamamış olmakla birlikte memurluğu sırasında engelli haline gelmiş olanların da söz konusu orana dahil edildiği hususu göz önünde bulundurularak, engelli kişinin açıktan atanmasında % 3 oranının aşılmamış olması kaydıyla, açıktan atama ve nakil kontenjanından düşülmesine gerek bulunmadığı mütalaa edilmektedir.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber