Dolar güne rekorla başladı

Dolar, siyasi endişeler, yükselen kur ve enflasyona Merkez Bankası'nın politika tepkisi vermeyeceği endişesiyle 2,25'i aşarak rekor kırdı. Euro ise 3,0441'e çıkarak yeni tarihi yüksek seviyesini gördü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2014 09:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Dolar güne rekorla başladı

Dolar ve Euro yeni haftaya rekorla başladı.

Siyasi endişeler, yükselen kur ve enflasyona Merkez Bankası'nın politika tepkisi vermeyeceği endişesiyle yükselen dolar 2,2515 lirayı görerek rekor kırdı.

Dolar Cuma günü 2,2230 lira ile o zaman kadarki en yüksek seviyeyi görmüştü.

EURO'DA REKOR

Euro ise 3,0441 liraya kadar yükselerek tarihin en yüksek seviyesine çıktı. Döviz sepeti ise (yüzde 50 dolar, yüzde 50 Euro) 2,6480 seviyesiyle rekor kırdı.

Marbaş Menkul Değerler Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan, konuya ilişkin değerlendirmesinde dolar/TL için PPK toplantısının kritik olduğunu ve bu karar öncesi piyasada stresin yüksek seyrettiğini belirtti.

PPK kararı ne olursa olsun, kurun 2,23'ün üzerine oturmuş olması halinde fiyatlamada normalin üzerinde dalgalanmalar görülebileceğini dile getiren Doğan, şunları kaydetti:

"Bu durumda hızla yeni zirve yolculuğu başlayabilir. 2,23'ün üzerinde buranın destek yapılarak orta vadede 2,35 hedefli yeni bir yükselişi gündeme getirebilir. Bu hedef, kurun yeniden 2,20 altına sarkmadığı sürece de canlı kalacaktır. Hareket bu yönde gerçekleşecek olursa yeni oluşacak kanalın çok dik olması nedeniyle hareketin çok sağlıklı olmayacağını düşünüyoruz. Bu nedenle de böyle bir panik havası oluşması durumunda dönüşün de hızlı olabileceğini düşünüyoruz.

En iyimser senaryoda orta vadede (bir iki ay içinde) tansiyonun normale döneceği seviyeler 2,14'ün altındaki rakamlar olacak ancak kısa vadede bu olasılığı düşük görüyoruz. Kısa vadede kurda düşüşlerin hala alım fırsatı olduğu kanaatindeyiz. Bu nedenle de düşüşlere bu gözle bakmak gerektiğini düşünüyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber