İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Şima Dede anısına Ilgaz Dağı'na tırmandılar

ÇANKIRILI dağcılar, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden arkadaşları Şima Dede'nin anısına düzenledikleri, 'Şima Dede 1'inci Kış Etkinliği' kapsamında Kastamonu ve Ankaralı dağcılarla birlikte Ilgaz Dağı'nın 2 bin 546 metre yüksekliğindeki Küçükhacet zirvesine tırmandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Ocak 2014 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şima Dede anısına Ilgaz Dağı'na tırmandılar

ÇANKIRILI dağcılar, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden arkadaşları Şima Dede'nin anısına düzenledikleri, 'Şima Dede 1'inci Kış Etkinliği' kapsamında Kastamonu ve Ankaralı dağcılarla birlikte Ilgaz Dağı'nın 2 bin 546 metre yüksekliğindeki Küçükhacet zirvesine tırmandı. Sporcular burada Şima Dede'nin 'Hep Aramızdasın' yazılı fotoğrafını ve Türk bayrağı açtı.

Geçtiğimiz yıl vefat eden emekli öğretmen ve Çankırı Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Spor Kulübü (ÇANDAK) kurucusu Şima Dede'nin anısına düzenlenen Ilgaz Dağı Küçükhacet Kış Etkinliği'ne Çankırı'dan ÇANDAK üyesi 11, Kastamonu'dan 2 ferdi ve Ankara Mavi Dağcılık ve Doğa Sporları (MADADOKS) Kulübü'nden 9 sporcu katıldı. Ilgaz Dağı Doruk Mevkii'ndeki Karayolları Bakımevi'nde buluşup 07.50'de hareket eden sporcuların tamamı saat 12.00'de 2 bin 546 metre rakımlı Küçükhacet tepesinin zirvesine ulaştı. Sporcular burada Şima Dede'nin üzerinde 'Hep Aramızdasın' yazılı fotoğrafı ve Türk bayrağı açtı.

ÇANDAK Başkanı Nuri Erkenci, Çankırı'da dağcılık sporunun gelişmesine önemli katkı sağlayan ve insanlığı ile gönüllere taht kuran Şima Dede'nin anısını yaşatacaklarını belirtti. Erkenci, "Arkadaşımızı unutmayacağız, unutturmayacağız ve anısını her zaman yaşatacağız. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz bu etkinliği geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu etkinliğe farklı illerden gelerek katılan dostlarımıza ve MADADOKS Kulübü Başkanı Yüksel Alpkaya'ya şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber