ODTÜ yolu son aşamada

Eskişehir Yolu ile Anadolu Bulvarı’nı Konya Yolu’na bağlayacak olan ve bir kısmı ODTÜ arazisinden geçen bulvarda sona yaklaşıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2014 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ODTÜ yolu son aşamada

Eskişehir Yolu ile Anadolu Bulvarı'nı Konya Yolu'na bağlayacak olan ve bir kısmı ODTÜ arazisinden geçen bulvarda sona yaklaşıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı hızlı devam eden (ODTÜ Yolu) bulvar üzerinde yer alan köprülü kavşak, alt-üst geçitlerle birlikte ağaçlandırma çalışmaları da hızla devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gece gündüz sürdürülen yoğun çalışmalarla bulvarın önemli ölçüde tamamlandığını, ODTÜ Yolu'ndaki asfalt seriminin ardından ağaçlandırma çalışmalarının başladığını, proje kapsamında yer alan köprülü kavşak, alt üst geçitlerin ise önemli ölçüde bitirilme aşamasına geldiğini anlattı.

Anadolu Bulvarı'nı Konya Yolu'na bağlayacak bulvar üzerinde 8 köprülü kavşak veya alt ve üst geçit ile bir yaya üst geçidinin yer alacağını anlatan Başkan Gökçek, 4 şerit gidiş, 4 şerit geliş olmak üzere toplam 8 şerit olacak bulvarın Türkiye için rekor sayılabilecek bir sürede tamamlanacağını kaydetti.

ODTÜ YOLU IHLAMUR KOKACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bulvarda ağaçlandırma çalışmasının da yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi. Ağaçlandırma çalışması kapsamında ODTÜ Yolu'nun ıhlamur ağaçlarıyla donatıldığını bildiren Başkan Gökçek, şunları kaydetti:

"ODTÜ Yolu'nda refüje küp formlu 450 adet Ihlamur ağacı dikiliyor. Yan bantlara 500 adet ıhlamur ağacı ile 150 adet akçaağaç ve 50 adet büyük boylu mazının dikimi yapılıyor. Ayrıca yan bant ve yamaçlara mavi ve yeşil renkli 2500 adet büyük boylu atlas sedirleri dikilirken, 25 bin metrekare hazır çim seriliyor. 70 bin adet ateş dikeni sarı taflan çalı dikim çalışmaları da devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında bulvar adeta yeşillikler arasından geçen bir duruma bürünecek."

PROJEDE YER ALAN KÖPRÜLÜ KAVŞAK ALT ÜST GEÇİTLER

Başkan Gökçek, bulvar üzerinde yapımı devam eden köprü, alt üst geçitler ile yaya üst geçitleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

ODTÜ A1 KÖPRÜSÜ

Eskişehir Yolu'nu ODTÜ Yolu'na bağlayacak olan köprünün betonarme imalatları tamamlandı. Bağlantılarla birlikte toplam uzunluğu 160 metre, 2 açıklıklı köprü olarak inşa edildi.

ODTÜ A1 U ALTGEÇİDİ

ODTÜ'nün ana girişinden 200 metre ileride yeni yapılan bulvarın altında gerçekleştirilen bu U dönüşü ile İstanbul Yolu yönünden gelen araçların Eskişehir Yolu'na geçişi sağlanacak. Aynı şekilde bu U dönüşü ODTÜ içinden çıkan araçların da Eskişehir Yolu'na girişini temin edecek.

Anadolu Bulvarının devamından gelen trafiğin Eskişehir Yolu'na katılımını sağlayan, bağlantılarla birlikte uzunluğu 300 metrelik bu U dönüşünün, betonarme imalatı ve asfaltı tamamlandı. 2 şeritli yapılan alt geçidin kaldırım çalışmaları da devam ediyor.

ODTÜ A4 GİRİŞİ YAYA ÜSTGEÇİDİ

ODTÜ A4 Kapısı girişine yapılan bu yaya üst geçidi önümüzdeki günlerde tamamlanacak.

ODTÜ A4 KÖPRÜSÜ

Çankaya İşçi Blokları Mahallesi 1516. Cadde üzerinde betonarme imalatı tamamlanan, 2 açıklıklı bir köprü olarak yapıldı. Köprü, Çiğdem Mahallesi, İşçi, Blokları Mahallesi ve 1516 Cadde'den ODTÜ yoluna katılım sağlayacak.

1545. SOKAK ALTGEÇİDİ

Bu altgeçit de Karakusunlar 1545. Sokak üzerine yapılarak betonarme imalatları tamamlandı. Alt geçit 50 metre uzunluğunda ve iki şeritli olarak gerçekleştirildi.

1506. CADDE KÖPRÜSÜ

Çankaya İşçi Blokları Mahallesi 1506. Cadde üzerinde yapılan, 40 metre uzunluğunda 2 açıklıklı betonarme köprünün imalat çalışmaları şu anda devam ediyor.

DIŞİŞLERİ KÖPRÜSÜ

Çankaya İşçi Blokları Mahallesi 1506. Cad. köprüsü sonrasında yapılan 2 açıklıklı ve 46,5 metre uzunluğundaki köprünün betonarme imalatı devam ediyor.

MUHSİN YAZICIOĞLU ALTGEÇİDİ

Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerine yapılan alt geçit, 370 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde yapılarak betonarme imalatı tamamlandı. Yaklaşım dolguları ile yan yolların bağlantıları yapım çalışmaları devam ediyor.

FEN LİSESİ KÖPRÜSÜ

Anadolu Bulvarı'nın devamı olan ODTÜ Yolu'nu Konya Yolu'na ve Cevizlidere Mahallesi'ne bağlamak için yapılan köprünün betonarme imalatı ve yan yolların yapımı tamamlandı.

Başkan Gökçek, ODTÜ Yolu olarak kamuoyunda bilinen ve Anadolu Bulvarı'nın devamı olan 4 kilometrelik yeni bulvarın kısa süre içinde tamamlanarak Başkentlilerin hizmetine sunulacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber