Okullarında birinci oldular, altını kaptılar

Esenler Belediyesi, okul birincisi olan öğrencileri ‘altın’ ile ödüllendirdi. Altınlarını Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun elinden alan öğrenciler, ilk defa karne hediyesi olarak altın aldıklarını dile getirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2014 22:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okullarında birinci oldular, altını kaptılar

2013-2014 eğitim-öğretim yılını başarıyla tamamlayan Esenlerli ilkokul ve ortaokul öğrencileri 1 gram altın ile ödüllendirildi. Esenler Belediyesi tarafından 'Karne Şenliği' kapsamında takdir, onur belgesi ve altınla ödüllendirilen 48 öğrenci, hüznü ve sevinci bir arada yaşadı. Esenler Belediyesi Spor Kompleksi'nde düzenlenen şenliğe öğrenciler ve öğretmenleri başta olmak üzere Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Esenler Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Sert ve çok sayıda veli katıldı. Törende daha önce karne hediyesi olarak altın almadığını söyleyen 8'inci sınıf öğrencisi Dilara Dilman, "Altın almak çok değişik bir duygu. Altını alabilmek zor oldu. İlk defa böyle bir ödül aldım. Şuan altınımı bir yere harcamak istiyorum ama sene sonunu bekleyeceğim" dedi.

"Takdir bekliyordum ama altın beklemiyordum" diyen bir öğrenci ise, kendisinin çok çalıştığını, arkadaşlarının da kendisi gibi çalışarak takdir belgesi ve altınlarını alabileceklerini söyledi.

Kızını daha önce altınla ödüllendirmediğini dile getiren bir anne, "Takdir, onur belgesi ve altını bir arada görüyorum. Bunun için de çok mutluyum. Kızımla gurur duyuyorum. Kızım çok çalışıyordu, hak ettiğini düşünüyorum. Kızım şimdi altınını ne yapmak, nereye harcamak istiyorsa oraya harcasın" diye konuştu.

"İNŞALLAH 48 MİLYAR ÇOCUĞUMUZA ALTIN VERECEK DURUMA GELİRİZ"

Çocukların geleceği için her şeyi yapabileceklerini dile getiren Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, "Başarısız olan öğrencilerimize başarılar diliyorum. Başarılı olanların da başarılarının devamını diliyorum. Biz bu çerçeve içerisinde 48 tane okul birincisi öğrencilerimizi altın ile ödüllendirmek istedik. Umarım ilçemizdeki her bir çocuğumuz altını almak için sürekli çalışır. Bizler sadece 48 çocuğumuza değil, 48 milyar çocuğumuza inşallah altın verilen günleri görürüz. Aynı zamanda okul birincisi olan öğrencilerimize altının dışında Mehmet Akif Ersoy'un da kitabını armağan edeceğiz" şeklinde konuştu.

Okul birincilerinin altın ile ödüllendirilmesinden sonra kukla ve illüzyon gösterileri ile şiir dinletisi yapıldı. Burak Sezen de şarkılarıyla öğrencileri doyasıya eğlendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber