İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kırıkkale'de 'Herkes O'nu Okuyor'

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i (sav) daha iyi tanımak ve tanıtmak için yola çıkan Peygamberyolu Derneği, 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyasını başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2014 23:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kırıkkale'de 'Herkes O'nu Okuyor'

Hayatı, güzel ahlakı ve barışçıl kişiliğinin anlatılacağı kampanya sonunda yapılacak sınavda dereceye girenlere; mükafat olarak umre, tablet, notebook, bisiklet ve sürpriz hediyeler verilecek.

Kampanyanın, önce İstanbul Kongre Merkezi'nde tanıtıldığını açıklayan Kırıkkale Diyanet Mensupları Derneği (KIDİMDER) Başkanı Necati Karakuş, yarışmanın, Türkiye ve dünyada 7'den 70'e herkesi Efendimiz (sav) ile ilgili kitapları okumaya teşvik ettiğini ifade etti. Karakuş, yarışmada, Efendimiz'in (sav) doğru ve aydınlatıcı bilgilerle daha yakından tanınmasının sağlanacağını söyledi.

Karakuş, "Dernek olarak, Efendimiz'in (sav) 7 bin 600 gün içinde ne yaptığının arayışı içerisindeyiz. Kampanyanın internet sitesi 'www.herkesonuokuyor.com'da, Peygamberimiz'in (sav) her gününü inceleyen bir çalışma yapıldı. Bir vahiy gelmeden önce Efendimiz (sav) ne yaptı, kime ne dedi? Bunları anlatmak, Peygamber Efendimiz'i (sav) herkesin tanıması, adının her yere ulaşması amacımızdır. Efendimiz'e (sav) ne kadar iman ettiğimiz, O'nu (sav) ne kadar tanıdığımızla doğru orantılıdır. Maalesef, Efendimiz'i (sav) çok derinlemesine tanımıyoruz. Toplumumuzun yeniden O'nu (sav) tanıması adına bir seferberlik başlatıldı." dedi.

BÜYÜK İLGİ

Yarışmada ortaokul, lise ve yetişkinler için üç kategoride belirlenen kitaplar okunacağını belirten Karakuş, "Ortaokul için Rahime Kaya'nın 'Efendiler Efendisi Hz. Muhammed', lise için Reşit Haylamaz'ın 'Efendimiz', yetişkinler için ise Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 'Sonsuz Nur' serisi okunacak. 24 Mart 2014 son gün olacak. Sınavların kategori birincileri, çeşitli ödüller alacak. En büyük ödül ise umre olacak. Müracaatlar Kırıkkale NT Mağazası ile www.herkesonuokuyor.com internet sitesinden müracaat etmesi gerekiyor." diye konuştu.

Bu kampanyanın, sadece bir yıllık bir program olmadığını açıklayan Karakuş, "Önümüzdeki yıllarda da tekrarlanacak. Her yıl Peygamberimiz'in (sav) bir yönü ön plana çıkarılacak. Efendimiz'i (sav) tanımadığımız çok aşikar. Tanısaydık, belki bugünkü durumumuz çok farklı olurdu." şeklinde konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber