Hükümet danışman ordusuyla çalışıyor: Tam 147 kişi

Haber Giriş : 11 Mayıs 2006 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin 'danıştığı isimler'e, Ankara Üniversitesi mezunları damgasını vurdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte 22 bakanın danışman kadrosunda görev yapan isimlerin büyük çoğunluğu, Ankara Üniversitesi mezunu. Devletin zirvesinde toplam 147 danışman görev yaparken, rekor, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın. Akdağ, toplam 31 danışmanla çalışıyor.

CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, Başbakan Erdoğan'a, kendisi dahil tüm bakanlıklarda yer alan danışman sayısını, isimlerini, hangi okuldan mezun olduklarını, daha önceki görevlerini ve kadrolarının durumunu sordu.

LİSE MEZUNU DA VAR

Anadol'a gelen yanıt, Başbakanlık ile bakanlıkların merkez teşkilatında görev yapan danışmanların durumunu ortaya çıkardı. 5'i Başbakan Erdoğan'la olmak üzere 147 danışmanın görev yaptığı AKP iktidarında, kadrolu danışman çalıştırmayan tek bakan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül oldu. Danışman sayısında Başbakan ve bütün bakanları geride bırakan tek kurum, Sağlık Bakanlığı oldu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, aralarında İlahiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Eğitim Fakültesi mezunu olanların da bulunduğu toplam 31 danışmanı mevcut. Bakan Akdağ'ı, danışman sayısında Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile Adalet Bakanı Cemil Çiçek takip etti. Eker'in 25, Çiçek'in ise 17 danışmanı var. Danışmanlarının mezun olduğu okullar açısından sınıflandırılmasında ise Ankara Üniversitesi'nin ağırlığı dikkati çekti. Başbakan ve bakanlıklardaki 47 danışmanın, Ankara Üniversitesi mezunu olduğu belirlenirken, bunların çoğunluğu da Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden. Danışmanlar arasında, üç de lise mezunu bulunuyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber