MEB'deki istifalar, Çin malı yüzünden iddiası

Haber Giriş : 11 Mayıs 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Selçuk'un, Çin'den getirilen eğitim araçlarının alınması yönündeki baskı nedeniyle istifa ettiği iddia edildi

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Ziya Selçuk'un istifasının arkasında, Çin ve Tayvan'dan getirilen eğitim araç-gereçlerinin alınması yönünde yapılan baskının yattığı öne sürüldü.

MEB, geçen yıl müfredatı yenilenen fen ve teknoloji dersinde kullanılmak üzere araç-gereç ihalesine çıktı. İhaleyi, Bilgin Eğitim Araçları Şirketi kazandı. 143 kalemden oluşan malzeme Eğitim Araçları ve Donatım Dairesi Başkanlığı'nca Talim ve Terbiye Kurulu'nun (TTK) onayına sunuldu.

İddialara göre, üst düzey bir bürokratın talimatıyla TTK onayı alınmadan araç-gereçlerin MEB'in depolarına konulması sağlandı. Materyaller, TTK'daki incelemenin ardından "teknik şartnameye uymadığı" gerekçesiyle geri çevrildi. Bunun üzerine ilgili yönergede yapılacak değişiklikle uygun bulunmayan eğitim araçlarının yeniden düzenlenip TTK'ya gönderilmesi halinde başvurunun ilk müracaat gibi değerlendirileceği ifadesine yer verildi.

Malzemeler, 2. kez TTK'ya gönderilirken, Selçuk'a onay vermesi için baskı uygulandı. Selçuk da muhalefetine rağmen söz konusu araç-gereçlerin inceleme süreci yeniden başlayınca istifa yolunu seçti. MEB yetkilileri, iddialar üzerine soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber