Ev sahibi olmak isteyen Maliye Personeli Maliye Spor'a 5 yıl bağış yapacak

Haber Giriş : 11 Mayıs 2006 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı çalışanları ev sahibi olmak için Maliye Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'ne bağış yapmak zorunda. Maliye Bakanlığı'nın, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile yapacağı konutlara başvuru için ilk şart, derneğe 100 YTL bağış yapmak. Kura sonucunda konut çıkarsa bu bağış 5 yıl boyunca sürecek. Derneğin başkanı Ankara Vergi Dairesi Başkanı Cemal Boyalı.

Maliye Bakanlığı, çalışanları ev sahibi olabilsin diye TOKİ ile anlaştı. Ancak bu işbirliğine Maliye Gençlik ve Spor Kulübü Derneği de ortak edildi. Projeye katılan dernek, konut sahibi olmak için her başvurandan 100 YTL bağış alacak. Konut edinme hakkı kazanan maliyeciler de derneğe 5 yıl boyunca 100 YTL bağışta bulunmak zorunda kalacak. Ankara'da Eskişehir Yolu üzerinde 29 ve 30'uncu kilometrelerde yapılacak konutların büyüklükleri 1+1 ile 4+1 arasında değişecek. Konut Başvuru Formu'nda Maliye Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin, Maliye çalışanlarına konut edindirmek amacıyla TOKİ nezdinde çalışma başlatılmasına karar verdiği belirtildi. Formda

TOKİ tarafından inşa edilmesi planlanan toplu konut uygulamasından Maliye Gençlik ve Spor Kulübü Derneği aracılığıyla yararlandırılmasının düşünüldüğü bildirildi. "Konut talep edeceklerin, dernek üyesi olmaları veya Maliye Bakanlığı merkez birimleriyle Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı veya Ankara Defterdarlığı birimlerinde çalışan personel olmaları gerekmektedir" denilen formda, konut bedelleri peşin ödenebileceği gibi, yüzde 25'i peşin, 120 ay vadeli veya yüzde 40'ı peşin ilk taksit ödemesi konut teslim tarihinden başlamak üzere yine 120 ay vadeyle ödenebileceği açıklandı.

55 metrekarelik 1+1 konutun tahmini bedeli 40 bin, 80 metrekarelik 2+1 konutun tahmini bedeli 50, 3+1 120 metrekarelik konutun tahmini bedeli 80 ve 140 metrekarelik 4+1 konutun tahmini bedeli de 90 bin YTL olarak belirlendi. Konut talep edenler 500 YTL'lik peşinatı da dernek hesabına yatıracaklar. 500 YTL konut çıkanların ödeyeceği miktardan daha sonra mahsup edilecek, çıkmayanlara ise iade edilecek.

Unakıtan'ın eski danışmanı yönetimde

Derneğin başkanı Ankara Vergi Dairesi Başkanı Cemal Boyalı. Boyalı 3 Mart 2006 tarihinde başkan seçildi. Yönetimde ise bir süre önce Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın danışmanı şimdi ise Bütçe Genel Müdür Vekili Naci Ağbal, DMO Genel Müdürü Faik Ceceli, Maliye İdari Mali İşler Müdürü Adem Kabadayı, Milli Piyango Genel Müdürü İhya Balak da bulunuyor.

referans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber