Verilen zammı beğenmeyince topluca sendikaya üye oldular

Gediz ilçesinde, çeşitli maden şirketlerinde çalışan işçiler, istediği zammı alamayınca eylem yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2014 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gediz ilçesinde, şirketlerinin yaptığı zammı beğenmeyen maden işçileri eylem yaptı, daha sonra topluca Maden İş Sendikası'na üye olmak için başvuru yaptı.

İlçeye bağlı Gökler beldesinde, özel sektöre bağlı 400 maden işçisi, bu yıl için verilen 2+2 zammı beğenmeyerek eylem yapma kararı aldı.

Beldeden ilçeye araçlarla gelen işçiler, Kaymakamlık önünde bir süre slogan attıktan sonra, PTT'ye gidip e-devlet şifresi alarak Maden İş Sendikası'na üye olmak için müracaat etti.

İşçilerden Lokman Ergün, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerinin kömür ocaklarında yeraltında çalıştıklarını ve maaşlarının da 990 lira olduğunu söyledi.

Şirketlerinin bu yılın ilk 6 ayı için yüzde 2, ikinci 6 ay için de yüzde 2 zam yaptığını belirten Ergün, şöyle konuştu:

"Bu maaş zammı, maden işçileri için çok yetersizdir. Arkadaşlarla toplanıp zam istedik. İstediğimiz zam verilmeyince, düşündük ve bizim hakkımızı en iyi sendika savunur dedik. Elimizdeki imkanlarla sendika başkanına ulaştık. Sendikaya müracaatta bulunmak için 2 gündür mücadele veriyoruz. 5 şirketten 400 işçi bu eyleme katıldı. Postaneden e-devlet şifremizi aldık ve internetten başvurumuzu yapıp Maden İş Sendikası'na üye oluyoruz. Bundan sonra sendikalı olacağız."

İşçilere, Maden İş Sendikası Hisarcık Temsilcisi Ahmet Yılmaz da destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber