Vali Karahan'dan evlilik uyarısı

Giresun Rehabilitasyon Merkezi'nde Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ailelerin yaşam kalitelerini arttırmak ve toplumda sağlıklı ailelerin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla geliştirilen Aile Eğitim Programı çerçevesinde Giresun’da eğitim alan 35 kişiye Vali Hasan Karahan ve Eşi Şule Meral Karahan tarafından kurs sonu belgeleri verildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2014 23:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali Karahan'dan evlilik uyarısı

Giresun Rehabilitasyon Merkezi'nde Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ailelerin yaşam kalitelerini arttırmak ve toplumda sağlıklı ailelerin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla geliştirilen Aile Eğitim Programı çerçevesinde Giresun'da eğitim alan 35 kişiye Vali Hasan Karahan ve Eşi Şule Meral Karahan tarafından kurs sonu belgeleri verildi.

Törende konuşan Vali Hasan Karahan, "Eğitim ailede başlar ama aileyi eğitmemişsek, yeterli bilgi ve donanımlarla test etmemişsek o büyük bir eksiklik. Önceden bunlar bir şekilde geleneksel yollarla tamamlanıyordu. Nasıl oluyordu? Evin büyükleri, mahallenin yaşlı hanımları ve amcaları bu işlerde danışmanlık yaparak gayri resmi bu işleri yürütüyorlardı ama artık bu değişti. Zamanımız farklı. Mahalle kavramı kayboldu, aileler küçüldü. Dolayısı ile biz bunları modern yöntemlerle yapmamız gerekiyor. Büyük bir boşluktu bu. Bunun sorunlarını da yaşıyoruz. Bu projenin başarılı olmasını istiyoruz" dedi.

"Aile ve sosyal politikalar il müdürümüz Giresun'da boşanmalara dikkat çekti ve hiçte iyi durumda olmadığımız bilgisini verdi" diyen Vali Karahan, "Bu hakikaten ciddi bir sorun. Evlilikler maalesef artık çok ayak üstü kararlarla kuruluyor ve ayak üstü kararlarla da bozuluyor. Ama geri dönülemez bir yolculuk bu tabiki anne baba olduktan sonra ben vazgeçtim al misketleri git oynamıyorum diyemiyorsunuz. Onun için ciddi bir karar ve evlilikte ciddiyet istiyor. Üzerimize düşen görevleri yerine getirirsek, projemize sahip çıkarsak ve iyi anlatabilirsek, bir evi, bir yuvayı kurtarabilirsek bu büyük bir hizmettir. Bir yuvayı kurtarmak belki bir anlamda dünyayı kurtarmak,bir çocuğu kurtarmaktır" şeklinde konuştu.

Vali Hasan Karahan konuşmasının ardından eşi Şule Meral Karahan ile birlikte çeşitli kamu kurumlarından 35 katılımcıya aldıkları eğitim sonunda sertifikalarını verdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber