Ülke genelinde yağış var-Haritalı

Sıcaklık güney kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı bekleniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Ocak 2014 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu,Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Trakya'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Ege Kıyıları, Akdeniz, Trakya, Malatya, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Adıyaman, G.Antep, Kilis ve Ankara çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Muğla, Antalya ve Isparta çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) ve yer yer şiddetli (76-100 kg/metrekare) olacağı tahmin ediliyor. Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Güney kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı bekleniyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve batı, kuzey kesimlerde kuzey ve doğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneyinde kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ VE ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Ege Kıyıları, Akdeniz, Trakya, Malatya, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Adıyaman, G.Antep, Kilis ve Ankara çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Muğla, Antalya ve Isparta çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) ve yer yer şiddetli (76-100 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, dolu, Antalya ve Mersin çevrelerinde hortum riski, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneyinde kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT: Yurdun batı kesimlerinde güney yönlerden esecek rüzgarın soba ve baca gazı zehirlenmelerine sebep olabileceğinden zehirlenmelere karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber