Narkozdan ölen gencin ailesinden hastane önünde eylem

Kayseri’de aşırı narkozdan öldüğü raporlarla belirlenen Tunahan Karakaya’nın yakınları Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde eylem yaparak, hastaneye siyah çelenk bıraktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2014 12:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Narkozdan ölen gencin ailesinden hastane önünde eylem

1 Kasım 2013 tarihinde kulak zarı ameliyatı olmak için Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen 19 yaşındaki Tunahan Karakaya, hayatını kaybetmiş, ailesi de hukuki yollardan haklarını aramaya başlamıştı.

Aile tarafından yapılan açıklama sonrasında Tunahan Karakaya'nın İl İdare Kurulu tarafından hazırlanan raporda aşırı narkozdan hayatını kaybettiği ve olayla ilgisi bulunan personel hakkında soruşturma açılmasına izin verilmişti.

İl İdare Kurulu'nun aldığı karar sonrasında Tunahan Karakaya'nın yakınları Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplandı. Yakınları Tunahan için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Saygı duruşu sonrasında açıklama yapan baba Faik Karakaya, oğlunun kulak zarı ameliyatı için hastaneye geldiğini, ancak ultiva isimli narkozun fazla verilmesi sonrasında hayatını kaybettiğini söyledi.

Baba Faik Karakaya, oğlunun ölümünden sonra ameliyata giren tüm personelin halen görevlerine devam ettiğini belirterek, "Benim yavrumu göz göre göre toprağa verdiler. Başka vatandaşların çocukları da ihmalkarlık yüzünden hayatını kaybetmesin" diye konuştu.

Anne Nimet Karakaya ise gözyaşları içinde, "Benim kuzumu, yavrumu toprağa verdiler. Allah'ım sen onları Kahhar isminle kahreyle. Allah'ım bana Hazreti Fatıma'nın sabrını ver" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber