Kılıçdaroğlu'ndan Çiçek'in önerisine olumlu yanıt

CHP lideri Kılıçdaroğlu TBMM Başkanı Çiçek'in, "HSYK için 22. maddeden sonra bir uzlaşma komisyonu olsun ya da anayasa şeklinde" önerisine olumlu yanıt verdi. "Sayın Çiçek, yeni bir uzlaşma komisyonu oluşturmak isterse arkadaşlarımızı görevlendiririz" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Ocak 2014 08:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu'ndan Çiçek'in önerisine olumlu yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakan Bülent Ecevit'in adının verildiği Bülent Ecevit Siyaset Okulu'nun açılışını yaptı. Kılıçdaroğlu, Rahşan Ecevit'in de katıldığı tören öncesi gaze-ticilerin sorularına yanıtladı. Bir gazetecinin, "Meclis Başkanı Çiçek'in grup başkanvekilleriyle yaptığı toplantıda iki öneri öne sürdüğü söyleniyor: HSYK için 22. maddeden sonra bir uzlaşma komisyonu olsun ya da anayasa şeklinde. CHP bu öneriye nasıl bakar" şeklindeki sorusu üzerine Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Uzlaşma komisyonunun görev yapmasını ısrarla istedik. AKP gelmemesine karşın, üç siyasal partinin temsilcileri uzlaşma komisyonunu sürdürmek istediler. Üç kez gittiler. Ne Sayın Çiçek ne de AKP milletvekilleri gelmedi. Dolayısıyla bu uzlaşma komisyonu sona erdi. Ama Sayın Çiçek, yeni bir uzlaş-ma komisyonu oluşturmak isterse, bunu anlayışla karşılarız ve arkadaşlarımızı görevlendiririz."

Dava yeniden açılmalı

"Balyoz ve Poyrazköy davalarına en önemli delil olan 5 No'lu CD'leri, harddisklere usulsüz veri yüklendiğine dair TÜBİTAK'ın bir raporu manşetlerdeydi. Yeniden yargılamanın önünü açacağı be-lirtiliyor. Siz bu gelişmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna da yanıtı veren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Son derece önemli. Defalarca bu delillerin sahte olduğunu, üretildiğini, ısrarla ve ısrarla dile getirdik. Gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında pek çok uzman bu delillerin üretildiğini ifade etti. Ama hiç kimse dinlemedi. TÜBİTAK yeni bir rapor vermiş, davanın çöktüğünü gösteriyor bu. O sahte delillerle ma-sum insanların mahkum edildiğini gösteriyor. Davanın tabii yeniden açılması gerekiyor. Biz öteden beri şunu savunduk; özel yetkili mahkemeler kaldırılmalı ve bu mahkemelerde görülen davalar normal mahkemelerde yeniden görüşülmeli."

'Felsefemiz temiz siyaset olacak'

Parti okuluna Bülent Ecevit'in isminin verilmesinin ayrı bir önemi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu "O sadece bir siyasetçi değildi. Aynı zamanda önemli bir düşünür, şair, tarihçi ve hayatın her alanıyla ilgilenen önemli bir liderdi. Bülent Ecevit'i seviyoruz. Onun çizdiği yolda ilerleyeceğiz" dedi. Temiz siyasetin ne olduğunu Ecevit'in topluma öğrettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Mütevazı yaşamın ne olduğunu, kendi malını kullanmanın ne kadar önemli olduğunu Ecevit bu topluma öğretti. Biz o değerlerden biraz koptuk ama Ecevit'in izinden giderek o değerleri yeniden yakalayacağız. Toplumu, Türkiye'yi ve siyaseti temiz kılmak, Ecevit'in önderliğinde kendi yolumuz olacaktır. Temiz toplum, temiz siyaset bizim en temel felsefemiz olacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber