Dersane tasarısı imzaya açıldı

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapan Arınç, dersane taslağının imzaya açıldığını belirtti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2014 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arınç iki bakanın sunum yaptığını belirtti. "Adalet Bakanımız, Kişisel verilerin korunması kanunu"nu tanıttı. Bakan arkadaşlarımız görüşlerini belirtti. Tasarı imzaya açıldı" dedi.

Arınç ayrıca, Milli Eğitim Personeli ve Teşkilat Yapısına İlişkin Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını, bunun 3 maddesinin dershanelerle ilgili olduğunu belirterek, "Özel dershanelerinin faaliyetlerinin daha önce açıkladığımız gibi 1 Eylül 2015'e kadar sürdürülmesi. Bunların özele okula ve başka özel eğitim kurumuna dönüşmek isteyenlerin desteklenmesi, öğrenci etüt merkezlerinin buna bağlı hükümleri içermektedir. Çok pozitif bir düzenleme yapıldığı görüldü. Arkadaşlarımız katkılarını sundular. Olumlu bulunarak imzaya açıldı" dedi.

Bülent Arınç, dersanelerin dönüştürülmesiyle ilgili kanun tasarısıyla ilgili "Meclis gündemine süratle alır, komisyondan bir şekilde süratle geçerse Meclis takvimi ne kadar gerektiriyorsa o kadar zamanımız da olursa bu geçebilir ama Mart ayının ayının başında Meclis tatile girecekse en azından çalışmayacaksa seçim dolayısıyla bu tarihe kadar da yetişmeyecekse Mart'tan sonra bakılır diye düşünüyorum" dedi.

Arınç, dershanelerle ilgili düzenlemelere ilişkin, "Dershaneleri kapatmakla bütün gençlerimizin sokağa döküleceğini ifade edenler herhalde bundan memnun olmadılar ki mesele sadece dershane değilmiş önümüze başka meseleler geldi. Dolayısıyla ben dershaneler konusunda samimi düşünceler taşıyan herkesin şu anda dahi tasarıyı gördükten sonra Meclis'teki görüşmeleri esnasında, hangi pozitif düzenlemenin olması gerektiğini bize söylerlerse, bu aşamadan sonra bile onlarla birlikte oluruz. Ama sadece bağırıp çağırarak hükümeti yıpratmayı, itibarsızlaştırmayı ve arkasından yaşanacak olaylara zemin hazırlamayı amaç edinenlere kötü haberim var; kusura bakmayın sizin samimiyetiniz yok, Sizler dershane konusunu sadece bir kavgayı başlatmak için ortaya koymuşsunuz. Çünkü gelişmeler onu gösteriyor" dedi.


SORU&CEVAP

TÜBİTAK RAPORU

Basında yazılıp çizilen bir rapordan bahsediliyor siz bu raporun orijinalindi gördünüz mü?

Böyle bir rapor içeriği itibarıyla yayınlandı mı? Bu konuda TÜBİTAK bir açıklama yapmadı bildiğim kadarıyla. Bunu üzerine genel konularda birkaç cümle söyleyebiliriz. Yeniden yargılama konusunda bir çalışma başlatılmıştı ancak tamamlanmadığını biliyorum. Türkiye'de yeniden yargılama yapılmasına ihtiyaç varsa bu konuda ne yapılabilir Adalet Bakanımız bu konuyu ortaya artanlarla bir çalışma yapacaktı. Ancak sonuçlanmış bir durum mevcut değildir.

TORBA KANUN HAZIRLIĞI VE BEDELLİ ASKERLİK İDDİALARI

Bu tabir çok yakışıksız bir tabir. Torba Kanun diye bir tabir yoktur. Ama çok maddeli teklifler geldiğinde Meclis'ten birisi buna torba dedi bunun adı da torba kaldı gitti. Bunu adı bazı kanun ve kararnamelerde değişiklik yapılması tasarısı ya da teklifidir.Mecliste bunların tek tek madde medde değil de bölümler halinde görüşülmesi olabiliyor. Çok maddeli bir kanun Meclis'te bu hafta görüşülecek. Ama yeni bir hazırlıktan bahsediyorsanız o konuda herhangi bir bilgim yok.

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASIYLA İLGİLİ KANUN TASARISI

Dinlemelerle ilgisi yok bunun kişisel bilgilerin üçüncü kişiler tarafından bilinmemesi. İfşa edildiği takdirde cezalarının ne olacağı... Kişisel veriler SGK kayıtlarıyla ilgili olabilir, şirketlerle ilgili olabilir. Milyonlarca insanların bilgilerinin bir yerde saklanması olabilir ama bu bilgilerin gizliliğinin ihlal edilmemesi açısında çok önemli bir kanun. İnsan odaklı demokrasiye uygun bir düzenleme. Kendisine soracaksınız güzel kardeşim.

DERSHANE DÜZENLEMESİ

Meclis gündemine süratle alır komisyondan süratle geçerse bu geçebilir. Ama diyelim ki Mart ayının başında meclis seçim nedeniyle tatile girecekse marttan sonra da bakılabilir. Ama meclise sevk edilir edilmez komisyon ve genel kurul sürecinden geçmesidir.

DÖVİZDE DALGALANLARA VE EKONOMİYLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME YAPILDI MI

Dolarda sıcağın düştüğünü hissedebiliyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz MB üzerine düşeni yapıyor. Maliye Bakanımız ve hazine ilgilileri de konuyu yakında takip ediyorlar.

ESENYURT'TAKİ SALDIRI PROVOKASYON MU?

Provokasyon değil. O kadar garip ki. Biri 15 yaşında. Bir ailenin fertleri. Protesto amacıyla ortaya çıkmışlar ama silaha bıçağa sarılmışlar.

GÖKÇEK'İN SUİKAST İDDİALARI

Allah korusun... Normal görevini yapan bir İçişleri Bakanlığımız var. Hangi seçim döneminde neler yapılıyorsa bu kez gelişen şartlar içinde belki daha çok dikkat edilen konular var...50 milyona yakın seçmenin oy kullanacağı bir seçime gidiyoruz. Seçim sonuçlarını etkilemek için yasa dışı örgütlerden tutun hoşa gitmeyen oluşumların meydana gelmesi mümkündür. Emniyet teyakkuz durumuna geçmiştir yad a geçecektir. Her türlü tedbir alınır. Seçim döneminde meydana gelebilecek bu tür ihtimalleri istihbaratın da haber alması gerekir. Hiçbir endişemiz yok gereken tüm tedbirler de alınıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber