Üniversiteli işçiler memur oluyor

Kamuda işçi kadrosunda çalışan üniversite mezunlarına iyi haber... Memur kadrosuna geçiş konusunda çalışmanın sürdüğü belirtilirken, bakan yardımcılarından olumlu mesaj geldi

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 27 Ocak 2014 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversiteli işçiler memur oluyor

Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında işçi kadrosunda çalışan üniversite mezunları, memur kadrosuna geçiş müjdesi bekliyor. Bu konuda çalışmaların sürdüğü, bakan yardımcılarından da olumlu mesaj geldiği belirtildi. Türkiye'nin çeşitli illerinden 32 kişilik üniversiteli işçi heyeti, Ankara'da çeşitli temaslarda bulundu. Üniversiteli işçiler, ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez'i ziyaret etti. Etyemez'in, görüşmede, üniversiteli işçilerin memur kadrolarına geçmeleri konusunda Bakanlık olarak çalışma yürütüldüğünü, konunun henüz neticelenmediğini ifade ettiği öğrenildi. Görüşmeye katılan üniversiteli işçilerin verdiği bilgiye göre; Etyemez, "Kapsamı ve detayları konusunda şu anda çok fazla detay vermem uygun değil. Çalışmalarımız tamamlandığında Başbakanımız'a sunulacak" dedi.

MALİYE'DEN DESTEK

Üniversiteli işçiler, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur tarafından da kabul edildi. Cantimur'un görüşmede şunları söylediği kaydedildi: "Görev, Çalışma Bakanlığımız'ın. Onlar bize görüş sorduklarında, cevabımız olumlu olacaktır." İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Ömer Doğanay tarafından da kabul edilen üniversiteli işçiler heyeti, kadro sorununun çözümü konusunda yasal düzenlemenin bir an önce gerçekleştirilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber