CHP: Dinçer görevden alınmayacak mı?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2006 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Hatay Milletvekili Fuat Çay, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in görevine son verilip verilmeyeceğini sordu.

Fuat Çay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergede, Yargıtay 4. Hukuk Dairesinin, Dinçer'in ?Anayasa ile bağdaşmayan görüşler savunduğu? yönünde karar verdiğini belirtti.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 6 ve 7. maddelerinde 'Devlet memurları, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na sadakatle bağlı kalmak zorundadır; Anayasa'ya aykırı olan herhangi bir faaliyette bulunamazlar' denildiğini belirten Çay, ?Anayasa'nın ilgili maddeleri hükümlerini dikkate alarak, Dinçer'in görevine son verecek misiniz?? diye sordu.

YARGITAY, TAZMİNATI BOZDU, FİKİRLERİ ELEŞTİRDİ

Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, 1995 yılında bir sempozyumda cumhuriyet rejimine ilişkin yaptığı konuşmaya atfen bir televizyon kanalında konuşan Tümgeneral Osman Özbek'e, ?kişilik haklarına saldırıda? bulunduğu gerekçesiyle açtığı manevi tazminat davasını kazandı.

Osman Özbek'in temyiz başvurusu üzerine de Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, 4 Mayısta Özbek'in, Müsteşar Dinçer'e tazminat ödemesine ilişkin mahkeme kararını oybirliğiyle bozdu. Kararda, Ömer Dinçer'in 1995 yılında bir sempozyumda yaptığı konuşmada, ?Cumhuriyet ve laiklik ilkelerinin yerini İslam ile bütünleşmeye terk etmesi gerektiğini ileri sürdüğü?, davacının ileri sürdüğü bu görüşlerinin, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda yer alan ?değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez? nitelikteki hükümleriyle bağdaşmadığı vurgulandı. Kararda, ?Davacı, Anayasa ile bağdaşmayan görüşler savunduğuna göre eleştirilere de katlanmak durumundadır? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber