Kars'ta trafik kurallarına uymayanlar yandı

Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nce, şehrimizde trafik düzeni ve güvenliğinin artırılması amacıyla mevcut MOBESE kameraları vasıtasıyla trafik denetimlerine ve tespit edilen trafik kural ihlalleri fotoğraflayarak 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 116. Maddesi gereği araçların plakalarına ceza işlem uygulanmasına başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2014 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kars'ta trafik kurallarına uymayanlar yandı

İl Emniyet Müdürlüğü'nce bilgilendirme amaçlı 6 adet bez afiş ve 36 adet tabela yazdırılarak şehrin ana caddelerine asıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Amacımız, motorize ekipler vasıtasıyla her zaman denetleme yapılması mümkün olmadığından sabit kameralar aracılığıyla trafik kural ihlallerini tespit ederek, bu ihlalleri mümkün olan en az seviyeye indirmek, algılanan yakalanma riskini artırarak sürücü ve araç sahiplerinin trafikte daha duyarlı ve diğer kullanıcılara saygılı davranmalarını sağlamak, tarihinde medeniyetle özdeş kabul edilen şehrimizi trafik düzen ve güvenliği açısından daha yaşanabilir bir hale getirmektir" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hizmete sokulan bu yeni sistemde tespit edilen ihlallerin fotoğrafları çekildiğinde, sistem otomatik olarak kayda alıp ceza veri girişi yaptığından, trafik personeliyle vatandaşlarımız arasında gereksiz polemiklerin yaşanması da önlenecektir.Unutulmamalıdır ki trafik polisinin varlık sebebi ve hizmet politikası, görev aldığı ilde trafik düzenini ve yol kullanıcılarının azami güvenlik içinde seyrini sağlamaktır. Bu nedenle MOBESE sistemi üzerinden trafik denetlemelerine başlandığını ve modern şehirlerimizde görüldüğü üzere TEDES (TRAFİK ELEKTRONİK DENETLEME SİSTEM) adı verilen sisteminin de en kısa sürede hizmete sokulabileceğini vatandaşlarımızın bilgisine sunarız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber