Gemlik Belediyesi işçilerine 509 liraya kadar zam

Gemlik Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşme görüşmeleri mutlu sonla noktalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2014 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gemlik Belediyesi işçilerine 509 liraya kadar zam

Gemlik Belediyesi'nde çalışan 121 işçiye yüzde 15 ile yüzde 22 arasında zam verildi. Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz ve Hizmet-İŞ Bursa Şubesi Başkanı Yaşar Yel arasında imzalanan sözleşmenin ardından işçiler halay çekti. Belediye Sosyal Yaşam Merkezi binası önünde yapılan törende konuşan Yel, yüzde 1 oranında artı zammın yanı sıra 150 lira çocuk yardımını da 200 liraya kendiliğinden yükselten Yılmaz'a teşekkür etti.

Yılmaz'a plaket takdim eden Yel, kıdem zammı iyileştirmeleri ve sosyal haklarla birlikte Gemlik Belediyesi işçilerinin maaşlarının yüzde 30 ile yüzde 50 oranında arttığını vurguladı.

Yılmaz, 4 yıllık bir işçinin ücretine 289 lira, 11 yıllık bir işçinin ücretine 358 lira, 25 yıllık bir işçinin ücretine de 509 lira artış geldiğini belirterek, enflasyonun yüzde 7 oranında seyrettiği ülkemizde işçilere 2-3 katı zam yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Daha 10 yıl öncesine kadar işçilerin maaşını almakta zorlandığını, sosyal hak yardımları ile izinlerini alamadığını hatırlatan Refik Yılmaz, "Mazeret izni için bile ölüm izni ve raporlar isteniyordu. Gönlümüz çok daha fazlasını vermek isterdi. Buna inanın. Ama imkanlarımız dahilinde, dengeli ve gerçekçi bir sözleşme imzaladık" dedi.

Daha sonra başkanlar ve işçiler birlikte halay çekerek sözleşmeyi kutladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber