66 yaşında açık liseye gidiyor

ZONGULDAK'ta, ailesinin "Kız çocukları okula gitmez" diyerek ilkokuldan sonra okula göndermediği 66 yaşındaki Fatma Özyurt, ortaokulu dışarıdan bitirdikten sonra şimdi de açık lisede eğitimini sürdürüyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Ocak 2014 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 yaşında ilkokulu bitirdikten sonra okula gönderilmeyen 7 çocuk, 7 torun sahibi Fatma Özyurt, 13 yıl önce ortaokulu dışarıdan bitirdi. Özyurt, okuma ve bulmaca çözmeye olan ilgisini gören komşuları ve çocuklarının ısrarı ile 3 yıl önce de açık liseye kayıt yaptırdı. Zonguldak Anadolu İmam Hatip Açıköğretim Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi Fatma Özyurt, torunları ve çocukları yaşındaki açık lise öğrencileriyle eğitim görüyor.

Yıl boyunca okula giden Özyurt, sömestr tatilinde de telafi derslerine katılarak eğitimini aksatmadan sürdürüyor. Fatma Özyurt, ilkokulu bitirdikten sonra babasının, "Kız çocukları okula gitmez" diyerek ortaokula gitmesine izin vermediğini söyledi. Bunun içinde bir yara olarak kaldığını belirten Özyurt, yıllar sonra bu fırsatı tekrar yakaladığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Özyurt, şöyle konuştu:

"Sürekli bulmaca çözdüğümü gören arkadaşlarımın ısrarıyla başladım. Ortaokulu bitirdim, şimdi de liseye gidieyorum. Eşimin ve çocukmarımın desteğiyle bugüne geldim. Araştırmayı, okumayı çok severim. Herkese okumayı tavsiye ederim. Öğrenmenin günahı, kötülüğü yok. Sınıf arkadaşlarımın hepsi torunum yaşında. Öğretmenlerim de çocuklarım yaşında. Kitap yazanlara hayranım. İnsanlara öğreten olmak isterdim. Ama yaş gitti. Şimdi en büyük isteğim kız çocuklarının eğitim göreceği bir bina yaptırmayı çok arzu ederdim. Ama bu kadar para kazanacak durumum yok."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber