Iğdır'da bin hektar arazide sel kontrol çalışması

Iğdır'da meydana gelebilecek olası sel sularına karşı bin hektar arazide kontrol çalışması yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2014 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Iğdır'da bin hektar arazide sel kontrol çalışması

Iğdır'da meydana gelebilecek olası sel sularına karşı bin hektar arazide kontrol çalışması yapıldı.

Orman İşletme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kentte farklı bölgelerde bin hektar arazide sel ve erozyona karşı önlem alındı.

Orman İşletme Müdürü Hasraf Aka, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkeze bağılı Kuçak, Güngürmez, Asma köyleri ve havalimanı etrafında sel kontrol çalışması yaptıklarını söyledi.

Meydana gelebilecek olası sel ve erozyona karşı neler yapılabileceği konusunda çalışmalarının sürdüğünü belirten Aka, "Müdürlük olarak kırsal alanlarda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Daha önceleri meydana gelen sel olaylarında olumsuz etkilenen bölgelerimizde gerekli tüm önlemleri aldık. Bin hektar arazide sel kontrol çalışması yaptık. Bunun yanında 3 bin metreküp taş duvar ördük. Bu anlamda olası bir sel durumunda bu bölgelerimiz olumsuz etkilenmeyecek" diye konuştu.

Özellikle Iğdır Havalimanı etrafında sel kontrol çalışması yaptıklarını anlatan Aka, şunları kaydetti:

"Daha önceki yıllara yağan yağmurda meydana gelen selde havalimanı etrafı ciddi anlamda zarar görüyordu. Biz yaptığımız bu çalışmalarla olumsuzlukların önüne geçtik. Çalışmanın faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü alınması gereken önlemleri aldık. Gelen sel tarım arazilerine de zarar veriyordu. Bu bağlamda tarım arazilerinin de zarar görmesini engelledik. Bu çalışmalarımız aralıksız devam edecek. İlimizde sel ve erozyondan etkilenebilecek yerleri tespit edip, o bölgelerde sel kontrol çalışmalarımız yapacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber