Özürlüler için aylık 328 YTL yardım

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2006 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, haziran ayından itibaren eğitim alan özürlüler için aylık 328 YTL eğitim yardımı yapılacağını belirterek, "Sadece gönülden engellilerin rehabilitasyonu yoktur. Engellilerimiz toplumumuzun bir parçasıdır" dedi.

Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma etkinleri için geldiği Karaman'da Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, hayırsever Halil Orman tarafından annesi Makbule Orman'ın adını taşıyacak 24 derslikli ilköğretim okulu ve spor salonunun temel atma törenine katıldı. Tören alanında bulunan çocuklarla konuşan Bakan Hüseyin Çelik, bir kız çocuğuna Türkçe el yazısıyla ismini yazdırdı.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun ek derslik binasının temel atma törenine de katılan Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada, Karaman'da olduğu gibi Türkiye'nin her yerinde eğitimde ciddi bir değişim olduğunu belirterek, "Devlet katkısıyla ve 'Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası' ile 2 yılda Karaman'a 270 derslik yapıldı. Bu yapılan derslik sayısı son 10 yılın derslik sayısıyla aynı. Aynı zamanda 2006-2007 eğitim ve öğretim yılında bilgisayar sınıfı olmayan bir tek okul kalmayacaktır" dedi.

Bakan Çelik, Lütfü Arslan tarafından yaptırılan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun ek derslik binasının temelini atarak, eğitim uygulama okulu ve iş eğitimi merkezini ziyaret etti. Bakan Çelik, özürlü çocuklarla görüşerek okulun inşaat halindeki yeni binasını da inceledi. Tüm engellilerin eğitilebileceğini dile getiren Bakan Çelik, "Sadece gönülden engellilerin rehabilitasyonu yoktur. Engellilerimiz toplumumuzun bir parçasıdır. Karayolları mezbaha gibi, biz de her an bir engelli olabiliriz. Onlar için gereken neyse yapacağız. Hazirandan itibaren eğitim alan özürlülerimiz için 328 YTL aylık eğitim yardımı yapılacak" şeklinde konuştu.

Özürlü 22 yaşındaki Sinan Serçeli'nin yazdığı şiiri dinleyen Milli Eğitim Bakanı Çelik ve protokol üyeleri duygulu anlar yaşadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber