112'ye asılsız ihbar yapana 250 TL para cezası geliyor

AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ve milletvekili arkadaşlarının "Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2014 19:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan değişiklikle, geçiş üstünlüğüne sahip araçlar arasına, afet ve acil durum hizmetlerinde görevli bulunan araçlar da ekleniyor.

Teklifle, Büyükşehir Kanununun yürürlüğe girmesiyle birlikte, bazı kanunlarda doğacak hukuksal boşlukların giderilmesi amacıyla bazı düzenlemeler yapılıyor.

İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'da yapılan değişiklikle, tüm acil çağrıları karşılamak, sevk ve koordinasyonunu sağlamak üzere büyükşehirlerde Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı bünyesinde, diğer illerde ise valilikler bünyesinde 112 acil çağrı merkezleri kurulacak.

Acil çağrı hizmeti veren kurumların çağrı hizmetini yürütmekle görevli personeli buralarda görevlendirilecek. Yeterli personel bulunmaması halinde valilik kadro, yer ve unvanlarına bakmaksızın uzman, sözleşmeli personel ve memurları bu merkezlerde görevlendirebilecek.

112 Acil Çağrı Merkezi'ni asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul ettikleri tespit edilen kişilere, Kabahatler Kanunu'nda belirlenen usule göre il valileri tarafından 250 TL idari para cezası verilecek. Tekrarı halinde bu ceza iki katı olarak uygulanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber