O şimdi sürgün

Haber Giriş : 14 Mayıs 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP milletvekili Yekta Haydaroğlu ile tartışan Van Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Ahmet Gökmen Akçal, Iğdır'a tayin edildi. Haydaroğlu "Konuyu İçişleri Bakanlığı'na rapor ettim. Sonrasından haberim yok" dedi.

VAN AKP Milletvekili Yekta Haydaroğlu ile tartışan Van Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Ahmet Gökmen Akçal, Iğdır'a tayin edildi.

PARK KAVGASI

Milletvekili Yekta Haydaroğlu geçtiğimiz pazar Ankara'ya gitmek üzere Van Havaalanı'na gelmeden önce, otomobilini yasak alana park etmek isteyen bir yakını kendisini ikaz eden görevli polis memuruna "Ben milletvekilinin akrabasıyım, istediğim yere park ederim, sen karışamazsın" diyerek hakaret edip, mukavemette bulundu. Polis memuru, havaalanında bulunan Önleyici Hizmet Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Ahmet Gökmen Akçal'a bu kişinin kendisine hakaret ettiğini ve darp etmeye kalktığını aktarıp, şikayetçi olduğunu söyledi. Akçal, polislere "Arkadaşı alıp ifadesine başvurun" talimatını verdi.

DERHAL SERBEST BIRAKIN

Havaalanına geldiğinde Milletvekili Haydaroğlu, Akçal'ı yanına çağırarak, "Ben milletvekiliyim, gözaltına aldığınız kişiyi derhal bırakın" dedi. Akçal, "Soruşturma yapıp bırakacağız" yanıtını verdi. Milletvekili Haydaroğlu'nun sert sözleri üzerine Akçal, "Ben görevimi yapıyorum. O kişi polise hakaret etti, mukavemette bulundu. Ben bir albay çocuğuyum, polisim. Nasıl davranılması gerektiğini biliyorum" dedi. Akçal, bu olayın ardından İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geçici görevle Iğdır'a tayin edildi.

RAPOR ETTİM

Milletvekili Haydaroğlu, uçağa binmeden önce danışmanı ile bir yakınını bagaj ve bilet işlemleri için havaalanına gönderdiğini bu kişilerin VIP parkına otomobili bırakmak istemesi üzerine tartışma yaşandığını söyledi. Yakınına polisin kelepçe taktığını öğrendiğini dile getiren Haydaroğlu, "Ben uçağın beklememesi için önceden işlemleri yaptıracaktım. Bu olay yaşanmış. Polis müdürüne durumu izah edip 'Yakınım bir şey yaptıysa çağırıp özür diletelim' dedim. O da albayın oğlu olduğunu söyleyince ben, 'Sen istersen korgeneralin oğlu ol, ben üstündeki üniformayla seni tanırım' dedim. Agresif tavırlar sergiledi" dedi. Konuyu İçişleri Bakanlığı'na rapor ettiğini söyleyen Haydaroğlu, daha sonraki gelişmelerden haberi olmadığını öne sürdü.

Türkiye bu fotoğrafla tanımıştı

Van'da 2 yıldır görev yapan Emniyet Amiri Ahmet Gökmen Akçal, bir süre önce yaşanan olayda göstericilerin attığı taşlar arasında kalan bir çocuğu korumasına alıp taşlardan koruduktan sonra güvenli bir şekilde evine gitmesini sağlamıştı. Akçal'ın bu davranışı ulusal gazetelerde "polis şefkati' diye haber olarak yer almıştı. Tayin haberini aldıktan sonra ağzından kan gelen ve mide kanaması geçirdiğinden şüphelenilen evli, 2 çocuk babası 37 yaşındaki Akçal, kaldırıldığı YYÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde aşırı strese bağlı olarak 1.5 gün tedavi gördükten sonra dün taburcu edildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber