Adana'da sahte ruhsat dağıtan polis çetesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2006 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da petrol işletmecileri ve kuyumculara sahte ruhsatlarla tabanca temin ettiği iddia edilen, biri polis memurluğundan ihraç eski polis memuru 13 kişilik şebeke ortaya çıkarıldı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı yollarla Türkiye'ye getirilen tabancaların sahte ruhsat çıkartılarak işadamlarına satıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Polisin, yaklaşık 2.5 ay süren takibi sonunda Adana, İstanbul, Antalya, Kocaeli ve Bingöl'de eş zamanlı düzenlenen ?Kırık Kol? adlı operasyonlarda, biri İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosundan ihraç edilen eski polis memuru N.T (36), eşi P.T (25) ve tabancaları temin ettiği öne sürülen S.A ile 10 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerin ev ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, genellikle Irak'tan getirilerek sahte belgelerle petrolcülere 10 ve 20 bin YTL arasında satılan 30 adet değişik marka ve çapta tabanca, çok sayıda mermi, sahte evrak yapımında kullanılan malzemeler ve kaşeler ele geçirildi.

Görevde olduğu dönemlerde silah ruhsat bölümünde çalıştığı belirtilen eski polis memuru N.T'nin dikkati çekmemek için silah ruhsatı almak isteyen kişilerle görüşme yaptığı sırada kolunu sararak kırıldığını ve bu nedenle raporlu olduğunu söylediği de belirlendi.

Türkiye'de ilk kez kaçak tabancaların sahte ruhsat düzenlemek yoluyla satışını yapan şebekenin ortaya çıkarıldığını belirten Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bu yolla silah alan kişilerin başvuruda bulunması gerektiğini belirttiler.

Yetkililer, zanlıların sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceklerini bildirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber