Torbalı'da kültür merkezi açıldı, sırada cemevi var

Geçtiğimiz hafta yapılan Kültür Merkezi açılışından sonra Torbalı Belediyesi’nin bir açılışı daha gerçekleşecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2014 22:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Torbalı'da kültür merkezi açıldı, sırada cemevi var

Geçtiğimiz hafta yapılan Kültür Merkezi açılışından sonra Torbalı Belediyesi'nin bir açılışı daha gerçekleşecek. Torbalı Mahallesi'nde bulunan cem evi, hizmete açılacak. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan açılış için hazırlıklar sürerken, Kültür Merkezi'nin ardından yapılacak açılışın da görkemli olması planlanıyor. İlçedeki yaklaşık 15 bin alevi vatandaşın merak ve büyük bir heyecanla beklediği cem evi açılış için artık gün sayıyor. Bu proje ile ilçedeki Alevilerin rüyası gerçeğe dönüşecek, ilçedeki bir eksik de giderilmiş olacak.

TORBALI KÜLTÜR VE CEM EVİ ADI ALTINDA HİZMET VERECEK

Torbalı Mahallesi'ndeki arsaya yapılan cemevi, yaklaşık 5 dönümlük alanda bulunuyor. Torbalı Kültür ve Cem Evi adı altında hizmet verecek olan kurum, bin 153 metrekare kapalı alana sahip. Cem evi, Bodrum katı ile birlikte 3 katlı olacak ve kültür merkezi niteliğindeki yapıda yemekhane, hayvan kesim alanı, sergi salonu, gösteri salonu ve kafeterya da bulunuyor. Bu sayede ilçede yaşayan Alevi vatandaşlar, kültürel faaliyetlerini özgürce yapabilmenin yanı sıra örf ve geleneklerini de yine bu çatı altında rahatça yaşayabilecekler

'TEŞEKKÜR EDİYORUZ'

Türkiye'ye örnek olacak olan Cem Evi, ilçede, inançlara özgürlük ve ibadetlerin özgürce yerine getirilmesi bakımından yapılan en iyi projeler arasında yerini alacak. Cem Evi, ilçedeki 20 bine yakın Alevi vatandaşın ihtiyacına cevap verecek. Cem Evi'nin Türkiye'ye örnek olacağını belirten Anadolu Alevileri Başkanı İrfan Tepe, "Mutlu ve huzurluyuz. Cem evi, alevi ve sünniler arasında bir köprü vazifesi görecek. Türkiye'ye örnek olacak. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber