Kızılay Doğu'da kan bulamıyor

Bingöl’de kan bağışı için stant kuran Türk Kızılay yetkilileri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yeteri sayıda kan bağışçısı bulamadıklarını ifade etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2014 22:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kızılay Doğu'da kan bulamıyor

Türk Kızılay Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, kan bağışı kampanyası kapsamında Özel Bingöl Hastanesi'nde stant kurdu. Sabah saatlerinde başlayan ve akşam saatlerine kadar devam eden kan bağışı kapsamında 30 ünite kan toplandı. Yarın Hacı Hıdır Camii mevkiinde kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlardan kan alacaklarını belirten Diyarbakır Kızılay Kan Merkezi Doktoru Adnan Küçüker, Doğu ve Güneydoğu'da kan gereksinimini karşılayamadıklarını söyledi.

Doğu ve Güneydoğu'da 7 ilde toplanan kan bağışının yetersiz olduğunu ifade eden Küçüker, "7 ilde topladığımız kan bölgeye yetmiyor geçen yıl kan yetersiz kalınca diğer bölgelerden 11 bin ünite kan gönderildi bize. Bölgede gezici ve yerleşik ekiplerle 200 ünite kan toplayabiliyoruz. Bölge halkı bu konuda biraz duyarsız. 1 ünite kan 3 kişinin hayatını kurtarıyor aynı zamanda kan veren kişinin sağlığına olumlu yansıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber