Gülen'in yeni ses kayıtları internete düştü

Sosyal medyada, Fethullah Gülen ve bir Cemaat mensubuna ait olduğu iddia edilen konuşmalar büyük yankı uyandırdı. İşte o konuşmaların detayları...

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 31 Ocak 2014 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gülen'in yeni ses kayıtları internete düştü

Fethullah Gülen ile bazı Cemaat mensuplarına ait olduğu iddia edilen konuşmalar sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. Twitter kullanıcıları, söz konusu konuşmaları sosyal ortamda tartışmaya açtı.

İşte sosyal medyadaki tartışmalarda yer alan o konuşmalara ait bazı bölümlerin detayları...

PEYGAMBER "TWİTLERİ İKİ KATINA ÇIKARIN" DEMİŞ

Özellikle Hz. Peygamber'in rüyalarda "twitleri ikiye katlayın" dediğinin iddia edildiği sözler sosyal medyada büyük infiale sebep oldu.

Telefondaki Gülen'le konuşan şahıs bu rüyaları anlatınca, karşıdan "siz de öyle yapın inşallah, dediği gibi" cevabını alıyor.

İDRİS BAL GİBİ YAPSINLAR

Bazı AK Partili vekillere yapılan baskıların açık açık anlatıldığı konuşmalarda, Gülen'in "İdris Bal gibi yapsınlar, milletvekilliğini elinden alacak değiller ya, zaten onları ikinci seçimde aday olarak koymayacaklar yani" şeklindeki talimatı sosyal medyada yine en çok konuştuğu konular arasında yer alıyor.

İdris Bal gibi yapsın denilen vekilin talimatı yerine getirerek 2013 Aralık sonunda istifa ettiği bilgisi de, sosyal medyada konuşulanlar arasında.

BENİM SEVDİĞİM ÜLKE DE DESTEKLİYOR

Sosyal medya kullanıcılarını şoke eden diğer bir konuşmada ise, Süleyman isimli şahıs, ABD'de yapılacak olan Kürt Kongresi'nden bahsediyor, bu kongreyi ABD'nin ve kendisinin sevdiği ülkenin desteklediğini söylüyor. Twitter kullanıcıları "benim sevdiğim ülke"den kastın "İsrail" olduğu yönünde yorumlar yaptı.

ERDOĞAN BERTARAF EDİLECEK, YENİDEN SİLAHLI, ÇATIŞMALI DÖNEM GELİYOR...

Süleyman isimli şahsın anlattığına göre; bu kongreyle birlikte İmralı (Öcalan) bertaraf edilecek, artık tekrar silahlı ve çatışmalı bir dönem geliyor, Barzani de bertaraf edilecek, Erdoğan da bertaraf edilecek.

Sosyal medyada hayretle karşılanan ve büyük tepki çeken sözlerden biri ise, Süleyman isimli şahsın "Abi Türkiye'de halkı uyutmuşlar, halk aptal, zavallı hepsi" sözleri oldu.

YENİ PARTİDE GERİ ADIM YOK

Konuşmalarda geçen "tren vagon" şifrelerinden kastın ise sosyal medyada "yeni parti" olduğu belirtiliyor. Buna göre, bu adım konusunda paralel yapı geri adım atmayı düşünmüyor, Erdoğan'ın bertaraf edilmesinin artık şart olduğu söyleniyor.

ZAFER ÇAĞLAYAN'I İYİ TUTUN

Konuşmalarda, Gülen'le bir başka şahsın konuşması esnasında, KOÇ'la, Sabancı'yla ilişkiler, onların Afrika ziyaretleri konuşulurken, bir bölümde konu Zafer Çağlayan'a getiriliyor.

Çağlayan'ın iyi kontrol edilmesi gerektiğinin altının çizildiği telefon konuşması esnasında, "öbür tarafa kaymasın" ifadesi kullanılıyor.

NİSAN'DAN SONRA BAKANLARI, VEKİLLERİ BİZ BELİRLEYECEĞİZ

Yine Süleyman isimli şahsın kayıtlarının yer aldığı videoda, büyük işadamlarından bahsediliyor, bu işin Ergenekon gibi uzayıp uzayıp, sonuçta bütün kabineyi yıkacağını, milletvekillerinin bakanların Nisan'dan sonra artık kendileri tarafından belirleneceği söyleniyor.

GENÇ PARTİ'Yİ ALDILAR

Sosyal medyada en çok şaşkınlığa sebep olan bölümlerden biri de "Genç Parti'yi aldılar, düzenlendi müzenlendi..." şeklindeki ifadeler oldu.

AK Parti'den ise 78 milletvekilinin koparılacağını belirten Süleyman, bütün koordinasyonu sağladığını, milletvekili adaylarından istediğini istediği yere yazabileceğini, tuzluğu koysa, taşı koysa milletvekili yapabileceğini anlatıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber