Hafta sonu havalar nasıl olacak? - Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Ocak 2014 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hafta sonu havalar nasıl olacak? - Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Sinop ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/s), Çanakkale çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek ve eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber