İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çarşaflı diploma töreni

Batman Arapça eğitiminde 144 kıza törenle icazet verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Ocak 2014 22:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çarşaflı diploma töreni

Batman'da Peygamber Sevdalıları ve Kur'an Nesli Platformu'nun düzenlediği törende, Arapça eğitiminde başarı göstererek icazet almaya hak kazanan 144 kıza törenle icazet verildi.

Batman'da Peygamber Sevdalıları ve Kur'an Nesli Platformu'nun bir düğün salonunda düzenlediği kızlara özel icazet törenine yaklaşık 4 yıldır Sarf, Nahiv, Tefsir, Hadis, Fıkıh gibi Arapça'da eğitimlerini tamamlayan 144 kız öğrenci, salavat getirerek salona girdi. Törene sadece gözleri açık şekildeki giysilerle katılan kızlara törenle icazet belgeleri verildi.

Törende konuşan Batman Bilge- Der Kadın Kolları gönüllüsü Selma Altun, 144 kız öğrencinin, İslami ilimlerde gösterdikleri başarıdan dolayı icazet belgelerini aldıklarını belirtti. Kızlara hitap eden Altun, "Ey ilim yüklü bacılarım. Sizler, bu karanlık dünyaya ilim saçan kandiller olmalısınız. Uykuya dalmış, Rabbini unutmuş, kitabına küsmüş nesilleri uyandıran hakkın gür sesi olmalısınız. Hakka davet eden rabbani davetçiler olmalısınız" dedi.

Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ilahiyatçı Mehmet Göktaş da "Buradaki kızlarımız sadece bir Kuran kursu diploması almıyor. Bu coğrafyada hiçbir zaman gerçekleşmemiş bir olay gerçekleşiyor. Erkeklerin bile yapamadığı bir şey yapılıyor" dedi. 150'ye yakın kızın 'alime' olduğunu vurgulayan Göktaş, şunları söyledi:

"Bu basitçe geçiştirilecek bir olay değildir. Peygamber Sevdalılarına sesleniyorum. Vallahi Diyarbakır Meydanı'ndaki bir milyon insanın toplanmasından ve Batman'da 500 bin insanın toplanmasından bu olay çok daha önemlidir. Sadece dinini öğrenmek için değil alime olmak için icazet alıyorlar. Bugünden sonra Batman denilince akla petrol gelmeyecek. İslam gelecek, alimeler gelecek, yeryüzüne Allah'ın dinini öğretmek üzere fışkıran Allah'ın nurları gelecek akla, göreceksiniz. Bu bir başlangıçtır. Çünkü buradan mezun olan kızlarımız evlerine gitmeyecek ve bu kızlarımız Allah'ın nurunu bu coğrafyanın dört bir yanına yayacak."

Konuyla ilgili Posta gazetesinde yayınlanan haber ise şöyle:

"Batman'da "Peygamber Sevdalıları ve Kur'an Nesli Platformu" adlı kuruluş, 4 yıl eğitim verdiği 144 kız öğrenciye törenle diploma verdi.

Yalnızca kadın ve çocukların katıldığı 'diploma töreninde' kızlar sadece gözleri açıkta kalacak şekilde giyinmişti.

Posta gazetesinin haberine göre, 'Her eve bir alim' sloganıyla başlatılan ' eğitim 'de kızlar Arapça ve İslami alanda ders gördü. Törene katılan tek erkek olan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, "Bunun eşi benzeri yok. Bu Kürdistan'da hiç olmamış bir tören. Alime oldular" diye konuştu"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber