Annenin feryadını vali toprak duydu

Geçirdiği beyin ameliyatının ardından yatağa mahkum olan Nesrin Daşkaya’nın (19) yardım çığlığına İzmir Valisi Mustafa Toprak’tan yanıt geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2014 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Annenin feryadını vali toprak duydu

Kısa bir süre önce sosyal medya aracı Twitter'ı etkin kullanmaya başlayan Vali Toprak, Nesrin'in yeniden sağlığına kavuşması için mücadele edeceğini Twitter'dan yazdığı özel mesajla duyurdu.

Toprak, yazdığı mesajda, "Basın Müdürüne talimat verdim. Pazartesi konu üzerinde inceleme ve yapılabilecekler konusunda İl Sağlık Müdürünü talimatlandıracağız" ifadelerini kullandı.

Nesrin Daşkaya, bir süre önce beynindeki tümör nedeniyle ameliyat edildi. Tümör tamamen temizlendi ancak genç kız, ameliyatın ardından yatağa mahkum oldu. 3 yıldır yatağa bağlı yaşayan ve ayağa kalkabilmesi için robotlu fizik tedavi olması gereken 19 yaşındaki talihsiz genç kızın ayağa kalkabilmesi için ise 50 bin TL gerekiyor.

"VALİMİZE MİNNETARIM"

Nesrin'in dramına İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın el koyduğunu öğrenen acılı anne Naciye Daşkaya, "Eşimin aldığı asgari ücretle ancak ilaç masraflarını karşılıyoruz. Kime gittiysem, nereye başvurduysam bütün kapılar yüzüme kapandı. Valimizin duygulu davranması bizi çok mutlu etti. Allah ondan razı olsun. Allah Valimiz gibi iyi kalpli yüreği büyük insanları başımızdan eksik etmesin. Valimize minnettarım. İnşallah en kısa sürede Nesrin'im sağlığına kavuşur" diye konuştu.

Güçlükle konuşan Nesrin ise, "Beni kurtarın, bana yardım edin, okula gitmek istiyorum, yemek yemek istiyorum, okumak yürümek istiyorum. Ne olur beni kurtarın, bana yardım edin" diye konuştu.

Nesrin'in doktoru Ege Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Opr. Dr. Tuncer Turhan ise ailenin çok zor durumda olduğunu belirterek, "Fizik tedaviden fayda göreceğine eminim. Her şeyden öte Nesrin'in yaşam şartlarının iyileştirilmesi gerekiyor. Sürekli yattığı için akciğerleri ve diğer iç organları tehdit altında. Yataktan kurtulduğu zaman diğer sorunları da atlatması mümkün" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber