Yüksekova Devlet Hastanesi'nde 29 doktor açığı var

Hakkari’nin Yüksekova ilçe Devlet Hastanesi’nde 29 doktor açığı olduğu belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2014 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yüksekova Devlet Hastanesi'nde 29 doktor açığı var

Açılışı Kasım 2008'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Yüksekova Devlet Hastanesi'nde doktor sıkıntısı yaşanıyor. Aylık yaklaşık 40 bin hastanın tedavi edildiği hastane 2 ilçe, 2 belde ve yüzlerce köye hizmet veriyor.

Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Faruk Aydın, hastanede şuan 65 doktor olması gerekirken 36 doktorun görev yaptığını belirterek, "Doktor ihtiyacımızın karşılanması için Sağlık Bakanlığı'na 28'i çok acil 29 doktor talebinde bulunduk" dedi.

"ASANSÖR SORUNU ÇÖZÜLDÜ"

Yüksekova ilçesinden başka illere yapılan sevklerin azaltılması için sevk komisyonu oluşturduklarını söyleyen Aydın, hastanedeki en büyük sorunlardan biri olan asansör sorununu büyük oranda çözdüklerini belirterek, "Şuanda hastanedeki 10 asansörden 4'ü tam çalışır durumda, 2'si de hafif arızalı. Bir iki aya kadar arızalı asansörlerin de onarılmasını sağlayacağız" dedi.

"EKSİKLERDEN HEPİMİZ BERABER ZARAR GÖRÜYORUZ"

Göreve geldiği günden beri Yüksekova Devlet Hastanesi'nin hizmet kalitesinin arttırılması, var olan sorunların giderilmesi noktasında çaba sarf ettiğini belirten Başhekim Aydın, "Bu noktada çeşitli projeler hazırladım. Örneğim ilçemiz için bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi projesi ve Acil Servis bölümündeki bazı değişiklikler projelerim arasındadır. Ben ve hastanemizdeki tüm personellerimiz Yüksekova halkına hizmet için buradayız. Sürekli hastanenin hizmet kalitesini arttırmak için çaba sarf ediyoruz. Tabi bunun için sadece bizim çabalarımız yetmez. Yüksekova'daki sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımızın da destekleri şarttır. Özellikle iş adamlarımızın hastanedeki bazı eksiklikleri giderme noktasında duyarlı davranmaya davet ediyorum. Bu hastane halkın hastanesidir ve eksikliklerinden hepimiz beraber zarar görüyoruz. Hastanemizin hasta potansiyeli çok yüksek, Aralık 2013'de 41 bin hasta tedavi oldu" dedi.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Servisi'ndeki hastaları ziyaret eden Başhekim Aydın, hastaların sorunlarını dinledi. Daha önce yemekhane asansörü bozuk olduğu hastalara yemeklerin refakatçileri tarafından zemin kattan getirildiğini belirterek, "Yemekhane asansörümüzü onardık. Bu vesileyle yemekler servislere, hastaların odalarına kadar götürülüyor. İnşallah hastanemizdeki tüm sorunları zamanla hep beraber gidereceğiz" şeklinde konuştu.

Yüksekova Devlet Hastanesi'nde görevli Genel Cerrahi Uzmanı İsmet Çelik, ayda yaklaşık 3 bin hasta tedavi ettiğini belirterek, "Bu hastalarımızın üçte birinde endoskopi endiksayonu mevcuttur. Bu hastalar tetkik ve tedavi için Van'a sevk ediliyor. Aslında bin hastanın ücreti ile bir endoskopi cihazı alınabilir" dedi.

HASTALARDAN BAŞHEKİME TEŞEKKÜR

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Servisi'nde tedavi gören hastalarından Fikret Gelici, "Şemdinli'den geldim. Geçirdiğim trafik kazası sonrası fizik tedavi için Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyorum. Hastanede daha önce başta asansör olmak üzere birçok sorun vardı. Şuan bu sorunlar büyük ölçüde giderildi. Asansör sorunumuz çözüldü. Bu konuda Sayın Başhekimimiz ve emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Van'ın Başkale ilçesinden Yüksekova Devlet Hastanesi'ne gelerek tedavi olan hastalardan Peruz Alkan da, hastane hizmetlerinden memnun olduklarını belirterek kendisini ziyaret eden Başhekim Aydın'a teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber