Akdeniz Üniversitesi: Kampüste tecavüz haberleri asılsız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2006 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'nce yapılan açıklamada, "Kampüste tecavüz" başlığıyla gazetelerde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Akdeniz Üniversitesi öğrencisi V.Ç ile ilgili yazılı ve görsel basında 13-14 Mayıs tarihlerinde yayınlanan "Kampüste Tecavüz" başlığı ile duyurulan haberlerin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. Üniversite öğrencilerinin ailelerini tedirgin eden bu haberin doğru olmadığının, merkez kampus öğrencileri tarafından da bilindiği ifade edildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Üniversitemiz güvenlik birimince olayla ilgili düzenlenen tutanakta ve mağdur öğrencimiz V.Ç'nin ifadelerinde olayın; kampus içinde olmayıp, hastanemiz acil giriş yolu ile kampus ana girişi arasındaki, kara yollarının halen çevre yolu ve kavşak çalışmalarının sürdüğü, ışıklandırılmanın yapım çalışmalarından dolayı geçici olarak devre dışı bırakıldığı ve bu sebeple tehlike arz edebileceğinden dolayı da yaya ve araç trafiğine kapalı tali yolda cereyan ettiği tespit edilmiştir.

Olayın bir kapkaç olayı olduğu, öğrencimizin cep telefonunun ve cüzdanının çalındığı, karanlıktan ve yolun tenhalığından istifade ederek tecavüze yeltenildiği fakat adli tıp raporuna göre de tecavüz olayının gerçekleşmediği anlaşılmıştır. Olayla ilgili soruşturma adli makamlarca sürdürülmektedir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber