Polis alt geçidi kullanmayan vatandaşlara broşür dağıttı

Bursa'da trafik polisleri, alt geçit bulunan yerlerde karşıdan karşıya geçen vatandaşlara, sözlü uyarı mahiyetinde broşür dağıttı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2014 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis alt geçidi kullanmayan vatandaşlara broşür dağıttı

Bursa Emniyet Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yürütülen çalışmada, Atatürk Caddesi'nde polis ekipleri, vatandaşlara broşür dağıttı. Yoğun trafik akışının olduğu bölgelerde alt geçit kullanmayan vatandaşlara broşürlerle uyarıda bulunan ekipler, bu alışkanlığı arttırmayı hedefliyor. Herhangi bir yaptırımı olmayan, tamamen trafikte gönüllü uyum hareketi kapsamında dağıtılan broşürlere, alt geçit kullanma alışkanlığı olmayan vatandaşlar, hayretle karşıladı. Trafik ekiplerini görmelerine rağmen, karşıdan karşıya geçmeye çalışanların çokluğu dikkat çekti.

Caddede sıklıkla yayaların yaptığı ihlal yüzünden kazalar meydana geldiğini belirten ekipler, "Burada günde 4-5 sefer kaza oluyor. Ölme ya da sakat kalma gibi risk taşıyorsunuz. Bursa medeni bir şehirdir. Lütfen hem can güvenliğiniz hem de şehrimizin portresi açısından alt geçitleri kullanalım. Trafik kurallarına uyalım, hayatı birlikte koruyalım" diyerek sözlü telkinlerde bulundular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber