İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Babasının cenazesinde, Kuran okudu

Rahip Santoro'yu vuran Oğuzhan Akdin, babasının cenazesinde dua etti

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Şubat 2014 21:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Babasının cenazesinde, Kuran okudu

TRABZON'da 2006 yılında, Santa Maria Katolik Kilisesi rahibi Andrea Santoro'yu öldürmek suçundan 18 yıl 10 ay hapis cezasına mahkum olan Oğuzhan Akdin, dün cezaevinden izinli çıkarak jandarmanın eşliğinde katıldığı babasının cenazesinde, Kuran okudu. Oğuzhan Akdin'in cezaevine girdiği döneme göre oldukça değiştiği ve sakal bıraktığı görüldü.

Oğuzhan Akdin'in Trabzon'un Çömlekçi Mahallesi'nde oturan babası 65 yaşındaki Hikmet Akdin, bir süre önce yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle önceki gün yaşamını yitirdi. Vakfıkebir İlçesi'ne bağlı Düzlük Köyü'nde dün ikindi vakti kılınan cenaze namazından sonra toprağa verilen Hikmet Akdin'in cenazesine, cezaevinden izin alan Oğuzhan Akdin de katıldı. Jandarmalar eşliğinde köye gelen Oğuzhan Akdin'i yakınları, alnından öperek karşıladı. Oğuzhan Akdin'in ağabeyi Alparslan Akdin de, kardeşinin Jandarmalar eşliğinde Kuran okurken çekilen fotoğraflarını Facebook sayfasından paylaştı. 16 yaşındayken cezaevine giren Oğuzhan'ın geçen süre içinde sakal bıraktığı görüldü. Yaklaşık 4 saat köyde kalan Oğuzhan Akdin daha sonra yine jandarmalar eşliğinde cezaevine götürüldü.

FİRAR ETMİŞTİ

Trabzon'da 5 Şubat 2006 tarihinde, o zaman 16 yaşında olan Oğuzhan Akdin, İskenderpaşa Mahallesi'ndeki Santa Maria Katolik Kilisesi'nde rahip Andrea Santoro'yu tabancayla ateş ederek öldürdü. Olaydan 3 gün sonra Trabzon'da yakalanan Akdin'e, yargılandığı davada 18 yıl 10 gün hapis cezası verildi. Akdin, 2011 yılında Adalet Bakanlığı'na yaptığı başvuru sonucu Akçaabat Yarı Açık Cezaevi'ne nakledildi. Ancak, 20 Temmuz 2012'de firar eden ve 30 dakika sonra yakalanan Oğuzhan Akdin, cezasının geri kalan kısmını geçirmek üzere Bahçecik Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber