Kan toplama otobüsü Niğde'de

KAYSERİ Kızılay Kan Merkezi tarafından 3 ayda bir yapılan kan bağışı etkinlikleri çerçevesinde kan toplama otobüsü Niğde’ye geldi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2014 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kan toplama otobüsü Niğde'de

KAYSERİ Kızılay Kan Merkezi tarafından 3 ayda bir yapılan kan bağışı etkinlikleri çerçevesinde kan toplama otobüsü Niğde'ye geldi.

Niğde'de 2 hafta kalacak olan kan toplama otobüsüne vatandaşlar ilgi göstermeye başladı.

Kayseri Kızılay Kan Bağışı Dr. Ali Cemal Hüsnügil, erkeklerin senede 4 defa kadınların ise senede 3 kere kan bağışında bulunmaya davet etti.

Hüsnügil, amaçlarının hastanede yatan hastaların kan ihtiyacını karşılamak olduğunu ifade ederek, kan vermenin sağlıklı olduğunu, aynı zamanda da hayat kurtardığını söyledi.

Niğde'ye 3 aydan 3 aya geldiklerini dile getiren Hüsnügil: "Sağlıklı bir şekilde kan alıp hastamıza sağlıklı kan iletebilmek için çalışıyoruz. Her aldığımız kanda incelemeler yaparız. Araştırırız tahlillerimizin sonucunda uygunsa kan bağışı alırız ve hastalara iletiriz.

Değerlerde her şey uygunsa yılda erkekler için 3 aydan 3 aya 4 kere kan bağışını öneriyoruz. Kadınlarda da 4 aydan 4 aya senede 3 kere kan bağışını bulunmalarını istiyoruz. Bu hem veren için sağlıklıdır. Kan yenileniyor tazeleniyor. Ama hayat kurtarmamız daha da önemlidir. Niğde'mize de 3 aydan 3 aya geliriz. Valiliğimiz ve belediyemizin desteği ile meydanda kan bağışlarını kabul ederiz. Bu bağışlarla Niğde'nin de kan ihtiyacını karşılarız. 2 hafta Niğde'yiz. Duyarlı vatandaşları kan bağışına bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber