Hayırsever işadamı depremde hasar gören caminin yerine yenisi yapacak

Kütahya’nın Simav ilçesinde 84 yıllık yaşamına 3 okul, 2 cami, 1 kapalı spor salonu ile yardıma muhtaç öğrenciler için eğitim vakfı sığdıran Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 2009 yılı Üstün Hizmet Ödülüyle onurlandırdığı kereste tüccarı hayırsever işadamı Nurullah Koyuncuoğlu, 4 yıl önce fabrikasının bulunduğu Kekliktepe Mahallesine 500 kişilik modern bir cami yaptırarak Diyanet İşleri Başkanlığına teslim etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2014 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hayırsever işadamı depremde hasar gören caminin yerine yenisi yapacak

19 Mayıs 2011'de Simav'ı vuran 5.9'luk depremde hasar gören cami boşaltıldı, vatandaşların ibadetlerini yerine getirebilmesi için hemen bitişiğine çadır mescit kuruldu.

Caminin yeniden yapımı yılan hikayesine döndü. Sonunda kendi yaptırdığı caminin yerine hem 9 şiddetindeki depreme dayanıklı hem de daha konforlusunu yapmak isteyen hayırsever işadamı Nurullah Koyuncuoğlu, iki gün önce harekete geçerek enkazı iş makinelerinin yardımıyla kaldırmaya başladı.

Yeni yapacağı depreme dayanıklı cami için günler öncesinden proje hazırlattığını ifade eden Koyuncuoğlu en kısa sürede tamamlamak istediği Kekliktepe Caminin öncekinden daha büyük ve daha konforlu olacağını söyledi. Koyuncuoğlu, yeşil alanları ve sosyal tesisleriyle Kekliktepe Caminin mahalle sakinleri için yeni bir yaşam alanı olacağını bildirdi.

Hayırsever Koyuncuoğlu, "3 yıldır enkaz görüntüleriyle insanın içini karartan Kekliktepe Camiini yeniden yapmayı Allah bana nasip etti. Şimdi eski yerine bu defa hem 9 şiddetindeki depreme dayanıklı, hem daha büyük, hem de daha konforlusunu yaparak en kısa sürede vatandaşların hizmetine açmak istiyorum. Hayır işleri yapmayı ve Simav'da kazandıklarımla hemşerilerime yararlı olmayı, kendilerine vefa borcumu bu şekilde ödemeyi seviyorum" şeklinde konuştu.

SSK emeklisi İlyas Kuzgun (76), "Mahalle halkı olarak ibadetlerimizi 3 yıldır hasarlı caminin yanına Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kurulan çadır mescitte zor şartlar altında yerine getirmeye çalışıyoruz. Camimizin yapılacak olmasından son derece memnunuz. Allah hayırsever Nurullah Koyuncuoğlu'na uzun ve hayırlı ömürler versin. İşyerinin mahallemizde olması bizim için çok büyük bir avantaj. Allah kendisinden razı olsun. Hayırlarını izzeti dergahında kabul etsin" dedi.

İbrahim Uysal (71), "Simav hayırsever Nurullah Koyuncuoğlu ile gurur duyuyor. Camimizi yeniden yaparak bizi kışın soğuktan, yazında sıcaktan kurtarmış olacak. Allah kendisinden razı olsun" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber