Gümüşhane'nin ilk kadın vali yardımcısı uçar organlarını bağışladı

Gümüşhane’nin ilk kadın Vali Yardımcısı Meral Uçar, tüm organlarını bağışladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2014 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümüşhane'nin ilk kadın vali yardımcısı uçar organlarını bağışladı

Geçtiğimiz aylarda Gümüşhane'ye atanan ve şehrin ilk kadın Vali Yardımcısı olan Uçar, Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde son imzasını da atarak bağış kartını aldı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Aziz Ahmet Surel, Hastane Yöneticisi Op. Dr. Yavuz Çakıroğlu ve Göğüs Cerrahi Uzmanı ve Organ Bağışı Koordinatörü Op.Dr. Erdinç Avşar'ın hazır bulunduğu ortamda organ bağış kartını alan Uçar, kendisinin gerçekleştirdiği bu bağışım diğer insanlara da örnek olması temennisinde bulunarak, bunun bir toplumsal sorumluluk meselesi olduğunu söyledi.

Türk kültüründe ve İslam inancında sahip olunanın ihtiyacı olanla paylaşılması olduğunu hatırlatan Uçar, "Biz yaşarken bile elimizde olanı ihtiyacı olanlarla paylaşan bir toplumuz ki hayatımız sona erdikten sonra artık bize bir fayda sağlamayacak organlarımızın diğer ihtiyacı olan insanlarla paylaşılması çok önemli bir olgu" dedi.

Bir insanın hayatını sürdürebilmeye vesile olmanın hiçbir şeyle ölçülemeyecek bir duygu olduğunu dile getiren Uçar, Diyanet İşleri Başkanlığının da bu konuda yaptığı açıklamaların çok net olduğuna vurgu yaparak İslam dini açısından da organ bağışının hiçbir sakıncası olmadığını söyledi.

Bu konuda vatandaşları biraz daha duyarlı olmaya, empati yapmaya, kendi başlarına gelmeden böyle bir girişimde bulunmaya davet eden Uçar, "İnşallah benim yaptığımı bu organ bağışı diğer insanlara da örnek olur ve bir çıkış noktası olur. Çoktandır böyle bir bağış yapma fikri aklımdaydı ama bugüne kısmetmiş ve Gümüşhane'de yapmak kısmetmiş." diye konuştu.

Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Aziz Ahmet Surel ise geçtiğimiz yıl toplam 25 olan bağışçı sayısının bu yıl 45'e yükseldiğini belirterek, dünya genelindeki organ bağış sistemini ve Türkiye'de uygulanan sistem hakkında Uçar'a bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber