İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Patates üzerinde oyunlar oynanıyor'

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, yaklaşık 1 ay önce patatesin fiyatının 5 TL olmasının beklendiği yönünde açıklamalar yapıldığını hatırlatarak, "Bu çiftçinin üzerinde oynanan bir oyundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2014 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Patates üzerinde oyunlar oynanıyor'

Sağ olsun çiftçilerimiz ve hükümetimiz duyarlı davrandı ve oyuna gelmedi" dedi.

Başkan Kenar, patates işi yapan büyük firmaların bir oyun oynadığını öne sürerek, "Bu işi büyük çapta yapan tüccarlar, çiftçilerimiz elinde patates varken yokmuş gibi bir algı oluşturulmak istedi. Aradan 1 ay geçti, hala patates 1.50 ve 2.00 TL arasında satılmaya devam ediyor ama medyada söylendiği gibi 5 TL olmadı. Bu çiftçinin üzerinde oynanan bir oyundu. Sağ olsun çiftçilerimiz ve hükümetimiz duyarlı davrandı ve oyuna gelmedi" dedi.

Patateste oynanan oyunun amacını söyleyen Kenar, "Bu konuda ithalatın önünü açmak için bazı kurum ve kuruluşlar açıklamalarda bulundu ama Tarım Bakanlığımız bu oyuna gelmeyerek ithalatı açmadı. Patates burada 1.50 TL'ye satılıyor. Bu oyunu yapanlar, patatesi başka ülkelerden bu fiyatın altında ithal edip İstanbul'a getirip yüksek fiyattan satma amacındaydı. Çiftçilerimiz kazancı aşağı düşecekti çünkü 1.50, 2.00 TL'ye mal ettikleri patatesi düşük fiyata alıp 1.50, 2.00 TL arasında pazarlarda satmak istediler. Bunu dışarıdan da getirmek istediler ama çiftçilerimizin elinde patates olduğu için bu amaca ulaşamadılar. Şu anda 1.50 TL'ye satılan patates çiftçiyi rahatlatıyor çünkü bizim çiftçi 2012'de ürettiği ürünü 2013'de 10 kuruş gibi bir rakama satmıştı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber