Kış rekoru: -35'i gördük

Dondurucu soğuklar ne kadar sürecek?

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 05 Şubat 2014 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kış rekoru: -35'i gördük

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu'da önceki gece sıcaklık Kars'ta sıfırın altında 35 dereceyi gördü. 23 yıl önce şubat ayında eksi 37 dereceyi yaşayan Kars, kendi rekorunu geçemese de bu yılın soğuk rekorunu kırdı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz üzerinden gelen yüksek basıncın etkisi altına girdi. Önceki gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta -35 dereceyi görürken, Ardahan'da sıcaklık eksi 33, Ağrı ve Erzurum'da 22, Muş'ta 14, Erzincan'da 13, Iğdır'daysa 12 olarak ölçüldü.

KARS 23 YIL ÖNCE EKSİ 37'Yİ GÖRDÜ

Kars'ta 1991 yılının şubat ayında en soğuk gün rekoru sıfırın altında 37 dereceyle kırılmıştı. Gün içinde beklenen en yüksek hava sıcaklığıysa Kars'ta eksi 16 derece olarak ölçüldü.

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Kars'ta annesinin kucağında Metin Sözen Caddesinde yaya olarak giden 2 yaşındaki Hilal Türk'ün soğuktan ağladı. Soğuk nedeniyle birçok insanın sabah saatlerinde kirpileri de dondu.

AĞRI: Taşlıçay İlçesi'ne bağlı Yeltepe Köyü'nün kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu kapandı. Köyde yaşayan, epilepsi hastası olan ve ilacı bittiği için 3 gündür nöbet geçiren Berican Budak (11), 7 saat süren kurtarma çalışmasının ardından kar motoruyla köy alınıp hastaneye kaldırıldı.

VAN: Çaldıran İlesi'ne yağan yoğun kar, belediyeye ait iş makinelerince kamyonlara yüklenip şehir dışına taşındı. Özalp İlçesi'ndeyse Türk Telekom'a ait radyoling vericisinin beslendiği elektrik tellerinin fırtınadan kopması nedeniyle bölgeye giden ve mahsur kalan 6 işçi, İl Sağlık Müdürlüğü'nün kar paletli 'Smowtrack' ambulansıyla 5 saat sonra kurtarıldı.

ANTALYA: Manavgat İlçesi'nde hava sıcaklığının 16'dan 13'e düşmesinin ardından yüksek kesimlere kar yağdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber