Amasra Müzesi'ne 2 milyon 700 bin TL ödenek

Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, Amasra Müzesi’nin tamamının tefrişatı için 2 milyon 700 bin TL ödenek geldiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2014 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Amasra Müzesi'ne 2 milyon 700 bin TL ödenek

Amasra ilçesinin Karadeniz Bölgesinin önemli turizm bölgelerinden olduğunu hatırlatan Meclis Başkanı Kartal, müjdeyi Şubat ayı toplantısında açıkladı. Şubat ayı 2. toplantısında 2014 yılı ek yatırım programına alınan kararla ilgili Meclisi Başkanı Ali Kartal, açıklamalarda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığından Bartın'daki Belediyelerin parke taş yapımı için gönderilen ödeneklerin yanı sıra Amasra Müzesine de hatırı sayılır bir ödenek geldiğini belirten Kartal, "Kültür ve Turizm Bakanlığından Amasra Müzesinin tamamının onarımı, iç dizaynının değiştirilmesi için 2 milyon 700 bin TL'lik ödenek gönderildi. Bu Bartın'ımız için önemli bir kaynaktır. Turizmin gelişmesinde önemli mihenk taşları arasında yer alan müzelerin son teknolojik şartlara uygun yapılması çok önemlidir. Uzun yıllardır kısmı düzenlemelerin yapıldığı Amasra Müzesine gönderilen ödenekle Müzemiz baştan aşağı yenilenmiş olacak. Hedefimiz Bartın ve Amasra'mızı turizmde parlayan yıldız haline getirmek olacaktır. Bunun için özel idare olarak elimizden gelen çaba ve gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. İlimize böyle bir önemli ödeneğin gönderilmesinde katkı veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber