MEB, futbol okulu açacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2006 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''futbol kabiliyeti'' bulunan çocukların eğitim göreceği bir Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) kuracaklarını bildirdi.

Gelir İdaresi Başkanlığının Sheraton Otel'deki kuruluş yıldönümü resepsiyona katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, gazeteciler ile sohbet etti.

Çelik, Milli Eğitim Bakanlığının, sadece ''futbol kabiliyeti'' olan çocukların eğitim gördüğü bir Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) kuracağını belirterek, bunun için Türkiye çapında seçme yapacaklarını bildirdi.

Bakanlığın Gemlik'teki eğitim kampını, bu amaçla eğitim verecek bir yatılı okula çevireceklerini ifade eden Çelik, ''Yıldız olabilecek çocukları buraya göndereceğiz'' dedi.
Bu arada, bir gazetecinin ''Eğitim-öğretim arasında bağ kuruyorsunuz herhalde. Futbol bir sanayi haline geldi'' sözlerine üzerine Çelik, ''Sonra çocukların transfer ücretlerinden aldığımız parayı, eğitime yüzde 100 destek kampanyasına aktarırız'' şeklinde espri yaptı.

Çelik, başka bir soruyu yanıtlarken, bakanlık görevlilerinin, Gemlik'te inceleme yürüttüğünü ifade ederek, projeyi, gelecek eğitim-öğretim yılına yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

''MİLLİ TAKIM DESTEKLEYECEK''

Milli Eğitim Bakanı Çelik, bu çalışmayı, Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim ile birlikte yaptıklarını ifade ederek, ''Fatih Terim ile bu konuda anlaştık. Milli takım olarak destekleyecekler'' dedi.

''Bu öneri kimden çıktı'' sorusuna Çelik, ''Ortak öneri'' karşılığını verdi.

Bakan Çelik, eğitimin içeriğine ilişkin soruyu ise yanıtsız bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber