İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Uzman çavuşa eşi 14 yaşındayken evlendiği için 8 yıl hapis

SİVAS'ta uzman çavuş 25 yaşındaki Levent Tan, 8 yıl önce tanıştığı o tarihte 14 yaşında olan Leyla Mutlu ile resmi nikahsız evlendiği gerekçesiyle hakkında 'Çocuğun zincirleme nitelikli cinsel istismarı' suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Şubat 2014 12:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Uzman çavuşa eşi 14 yaşındayken evlendiği için 8 yıl hapis

Uzman çavuş Levent Tan'ın tutuklanması üzerine 2 çocuğu ile ortada kalan ve hamile olan Leyla Tan, onun bırakılmasını istedi.

Sivas'taki Fatih Mahallesi'nde oturan Levent Tan, 2006 yılında Adana'nın Kozan İlçesi'nde lise eğitimini sürdürürken tanıştığı Leyla Mutlu'ya aşık oldu. Levent Tan, o dönem kendisinden 3 yaş küçük Leyla Mutlu ile resmi nikahsız birlikte yaşamaya başladı. Mutlu evlendikten 1 yıl sonra Muhammet Akın adını verdikleri çocuğu dünyaya getirdi. Leyla Mutlu, 2008 yılında aldığı ağrı kesici ilaçtan zehirlenince Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne sevk edilen Leyla Tan'ı muayene eden doktor, evli olduğunu öğrenince 'Küçük yaşta evlilik nedeniyle bunalıma girerek intihar girişiminde' bulunduğu şüphesiyle durumu hastane polisine bildirdi ve soruşturma başlatıldı. Levent Tan hakkında, 'Çocuğun zincirleme nitelikli cinsel istismarı' suçundan dava açıldı.

Sivas 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava 6 Ekim 2009 tarihinde sonuçlandı. Mahkeme Levent Tan'a, 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Levent Tan, 6 Ocak 2010 tarihinde Leyla Mutlu ile resmi nikah kıydırırken Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi'ne başvurarak hakkındaki karara itiraz etti. Davanın Yargıtay sürecinde olduğu dönemde Levent Tan, 2010 yılında girdiği uzman çavuşluk sınavını kazanarak Siirt'te görev yapmaya başladı. Ailesini de yanına alan Tan, burada 3 yıl görev yaptı. Yargıtay 14'üncü Dairesi, yerel mahkemenin kararını 23 Ocak 2014 tarihinde onandı.

ADANA'DA TUTUKLANDI

Siirt'ten izinli olarak eşi Leyla Tan ile Adana'nın Kozan İlçesi'ndeki kayınpederinin evine giden uzman çavuş Levent Tan'ı, 27 Ocak günü gözaltına aldı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Levent Tan, tutuklandı ve Kozan Cezaevi'ne konuldu.

7 yaşında Muhammed Akın ve 1.5 yaşında Bilal Kayra adlı 2 çocuğu bulunan ve üçüncü çocuğuna hamile olan Leyla Tan, eşinin cezaevine girmesi karşısında şoke oldu. Eşinin serbest bırakılmasını isteyen Leyla Tan, şunları söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber