İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Aile Hekimleri acil servislerdeki nöbetlere tepkili

Mersin Tabip Odası ile Mersin Aile Hekimleri Derneği üyeleri, yürürlüğe giren 'Sağlıkta Torba Yasa'ya tepki göstererek, aile hekimlerinin acil servislerde nöbet tutacak olmasının yanlış bir uygulama olduğunu savundular.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2014 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile Hekimleri acil servislerdeki nöbetlere tepkili

Mersin Tabip Odası'nda bir araya gelen aile hekimleri, yeni yürürlüğe giren Sağlıkta Torba Yasası'na tepki gösterdiler. Burada hekimler adına açıklamalarda bulunan Mersin Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Gürbüz Şen, bugüne kadar yasa çıkarılırken kendilerinin hiç görüşünün alınmadığını belirterek, "Bütün itirazlarımıza rağmen her zaman olduğu gibi geçtiğimiz günlerde Torba Yasa yürürlüğe girmiştir. Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü, aile hekimlerine Halk Sağlığı Kurumu'nun genelgesini bile beklemeden nöbet yazmaya başlamıştır. Aydıncık ilçemizde görev yapan üç hekimimize Cuma saat 16.00'dan Pazar günü saat 24.00'de kadar nöbet yazılmıştır. Bu startı hızla diğer ilçeler de takip edecek ve aile hekimleri dolgu malzemesi olarak kullanılmak istenmektedir" dedi.

Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün bu uygulamasını kınadıklarını kaydeden Şen, "İlimizde sürekli sıfır nüfuslu sana ASM'ler açılmaktadır. Madem buralarda hekim açığı var bu planlama ve organizasyon hatasında ısrar etmenin ne anlamı var sormak isteriz. Bugün aile hekimleri ötekileştirilmiş, gerek il idaresi gerekse de bakanlığımız patron-işçi mantığıyla hareket etmektedir. Sanal ASM olmamalıdır. Aile hekimlerine 4 bin kişi üzerinden hak ediş yapıp, il ortalamasını 3 bine çekmenin iyi niyetle açıklanır bir tarafı bulunmamaktadır. Bu durumda çalışma huzuru ve barışın sıfır nüfusla sanal ASM'lerle sağlanması mümkün değildir" diye konuştu.

Aile hekimleri olarak yasaya tepki göstermek için 15 Şubat'ta uyarı eylemi yapacaklarını vurgulayan Şen, "Sağlık politikalarıyla sağlıklı yaşayan ve sağlıkla yaşlanan bir Mersin için tüm halkımızı bu etkinliğimize davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber