25 yıllığına üniversite tahsis edildi

Düzce’nin Kalıcı işyerlerinden 272 dükkan 1 yıl gecikmeyle Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksekokulu’na tahsis edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2014 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
25 yıllığına üniversite tahsis edildi

Düzce'nin Kalıcı işyerlerinden 272 dükkan 1 yıl gecikmeyle Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksekokulu'na tahsis edildi.

İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantılarının 4. birleşimi tartışmalara sahne oldu.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı İbrahim Canbolat, kalıcı işyerlerinin Düzce Üniversitesine tahsisi ile ilgili raporunu okudu. Raporda "Komisyonumuzun yapmış olduğu araştırma ve inceleme neticesinde; Bakanlar Kurulu kararı ile İl Özel İdaresi adına devri yapılan 1060 adet işyerinden İlimiz Merkez'e bağlı Güzelbahçe Mahallesi 143 ada 3 parselde bulunan iş merkezlerinin A blokta 137 adet ve B blokta bulunan 135 adet toplamda 272 adet iş yerlerinin Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksekokulu'nun taşınması amacıyla, eğitim ve sosyal alan olarak kullanılmak üzere 25 yıl süreyle bedelsiz olarak üniversite adına, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun 47.Maddesi ve 5302 sayılı Kanunun 64.Maddesinin (b) ve (d) şıkları çerçevesinde komisyonumuzca uygun görülmüştür."denildi.

Raporun okunmasının ardından söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanı Ahmet Turhan, işin başından beri işyerlerinin kurumlara hakkaniyetli şekilde dağıtılması için çabaladıklarını vurgulayarak "Biz geçtiğimiz yılın Nisan ayında 14 kurumun tahsis talebini değerlendirdik. 13 kurumun talebi görüşüldü Düzce Üniversitesi'ninki bugüne kadar bekletildi. Düzce Üniversitesi talebin gündeme alınması için kuruma bir mektup yazdı. Yaptığımız araştırmada talebin üç defa meclise geldiği görülüyor. Düzce Üniversitesi tahsis için 1 yıldır bekliyor. Biz işin başından beri kalıcı işyerlerinin hakkaniyetli bir şekilde dağıtılması taraftarı olduğumuzu vurguladık. Şimdi görüyoruz ki diğer 13 kuruma dağıtılan işyerleri bir bir iade ediliyor" dedi.

Turhan, tahsis kararını verecek olan Plan ve Bütçe Komisyonunun siyasi otorite tarafından yönlendirildiğini iddia ederek "Biz Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri olarak tahsis kararı alınmadan önce oraya gidip incelemelerde bulunduk. Kalıcı konutlar girişindeki blokların okullaşmaya müsait olduğunu gördük. Arka tarafında bir bahçe var. Buranın Düzce Üniversitesine verilmesi yönünde bir karar aldık. Ancak Komisyon üyesi arkadaşlarımız daha sonra bir yere uğradılar ve biz meclis toplantısında kararın değiştiğini gördük. Biz MHP olarak her zaman olumlu girişimlere destek verme taraftarıyız. Ancak burada siyasi bir takım kaygılar var. Plan ve Bütçe Komisyonunda ne yazık ki ortak akılla hareket edilmiyor. Bugün gündeme gelen konuda bunun bir göstergesidir. Ben sormak istiyorum madem tahsis edilecekti neden 1 yıl beklendi" diye konuştu.

AK Parti Akçakoca İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Bilgin ise alınan kararda kasıt olmadığına işaret ederek "Biz karar organıyız ve icradan gelen teklifleri değerlendiriyoruz. Yani icranın talepleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Biz asla tahsis edilmesinin istemiyoruz şeklinde bir tavır takınmadık. Zaman anlamında bir sıkıntı yaşanmış olabilir. Ancak bugün gündeme geldi ve gereken karar alınacak" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber