Ali İsmail Korkmaz'ın belgesel filmi çekiliyor

ESKİŞEHİR'de, geçen yıl 2 Haziran'da Gezi Parkı protestolarında saldırıya uğrayan, 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın belgesel filmi çekiliyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Şubat 2014 18:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ali İsmail Korkmaz'ın belgesel filmi çekiliyor

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Gökhan Ergin, Öğrenci Kolektifi olarak Gezi Parkı protestolarında ölen Ali İsmail Korkmaz ile ilgili belgesel film hazırladıklarını söyledi. Helen devam eden çekimleri Eskişehir ve İstanbul'un yanı sıra Ali İsmail Korkmaz'ın ailesinin yaşadığı Hatay ve davanın örüldüğü Kayseri'de gerçekleştirdiklerini belirten Ergin, filmin ilk fragmanını bazı internet sitelerinde yayımladıklarını söyledi.

ÇEKİMLER DEVAM EDİYOR

Ali İsmail Korkmaz belgeselinin Öğrenci Kolektifi üyesi 5 kişi tarafından hazırlandığını, halen çekimlerin devam ettiğini anlatan Gökhan Ergin şöyle dedi:

"Ali İsmail Korkmaz'ı gençliğin isyanını, demokrasi ve özgürlük özlemini temsil ettiği için belgesel filmini yapmaya karar verdik. Diğer direnişçilerin de belgesellerinin kesinlikle yapılması lazım. Bizim özellikle Ali'nin belgeselini yapmamızın nedeni bizim de Eskişehir'de öğrenci oluşumuz ve o dönem yaşanan birçok olayın içinde bulunmamız ya da yaşanan olaylara tanıklık etmemizdir. Öğrenci Kolektifleri olarak bu ülkenin okumuş insanları olarak yoksul mahallelere gidip çocuklara ders veririz. Ali İsmail de böyle bir insandı. Ali, lisedeyken 'Toplum için gençlik' adıyla bir grup kurup arkadaşlarıyla köy okullarına kitap götürmüş, mavi kapaklar toplamış. Ali İsmail, mahallesindeki bütün çocuklara ders veren ve cebindeki harçlıklarla o çocukları ödüllendirebilen bir insandı. Bu açıdan da Öğrenci Kolektifleri olarak Ali İsmail'i kendimize yakın gördük ve belgeselini yapmaya karar verdik. Çekimler sırasında herkesten yardım gördük. Belgeselin çekimlerini yaparken polis tarafından da takip edildiğimizi gördük. Bunun dışında bir engellemeyle karşılaşmadık."

ALİ'NİN DOĞUM GÜNÜNDE ÖZEL GÖSTERİM

Öğrenci Kolektifi üyesi, Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğrencisi Merve Daşğın da Ali İsmail Korkmaz belgelinin 'Gençlik Filmleri Festivali' kapsamında 10 Mart 2014 tarihinde galasının olacağını, ertesi gün de Ankara ve İstanbul'da galaların yapılacağını söyledi. Daşğın, Ali İsmail Korkmaz'ın doğum günü olan 18 Mart tarihinde Hatay'da filmin özel gösteriminin gerçekleştirileceğini belirtti.

FRAGMANI İLGİ GÖRDÜ

Belgesel filmin çekimlerini yapan ekipte yer alan Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema-TV Bölümü öğrencisi Yusuf Zeynel, "Ali İsmail Korkmaz belgeselinin fragmanı ilgi gördü. Biz belgeseli 40-50 dakikalık bir süre olarak düşünüyorduk ama ailesinden Ali'yle ilgili çok özel şeyleri öğrendiğimiz için belgeselin süresini uzatmaya karar verdik. Bu yüzden belgesel yaklaşık 1 saat 10 dakika sürecek. Çekimlerin yüzde 80'i tamamlandı. Tekrar bir Antakya'ya gidilecek, birkaç çekim daha olacak. Çünkü 3 Şubat'ta Kayseri'de dava oldu. Bu davayla ilgili ne tip gelişmeler olduğu konusunda ailesiyle konuşmak istiyoruz. Bunların dışında o çekimler bittikten sonra kurguya başlayacağız. Şubat'ın 25'i gibi kurguyu bitirmeyi ve Mart'ın ilk haftasında belgeseli tamamen hazır hale getirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber