Kırklareli itfaiyesi uyardı:

Kırklareli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü İtfaiye teknikeri Ayhan Aptulalhoğlu, ”Odun ve kömür gibi katı yakıtlar ile yüksek oranda is bırakan sıvı yakıtlar kullanıldığı takdirde, borular ayda bir, bacalar ise iki ayda bir temizlenir” dedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2014 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kırklareli itfaiyesi uyardı:

Kırklareli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü İtfaiye teknikeri Ayhan Aptulalhoğlu, "Odun ve kömür gibi katı yakıtlar ile yüksek oranda is bırakan sıvı yakıtlar kullanıldığı takdirde, borular ayda bir, bacalar ise iki ayda bir temizlenir" dedi.

Doğalgaz kullanılan kombi ve şofbenlerin bacaları ile cihazları bacaya bağlayan boruların paslanmaz çelik, birleşme noktalarındaki kelepçelerin sızdırmaz olması gerektiğini belirten İtfaiye Teknikeri Aptullahoğlu,"Bacaların yapımı, yıllık bakımı ve temizliği gaz dağıtım şirketlerinin belirleyeceği uzman ve eğitimli kişiler tarafından yaptırın. Bu kişiler tarafından bacalar ve temiz hava girişleri kontrol edilir. Baca gazı sensörü mutlaka olmalı. Ayrıca kentimizde doğal gaz kullanımı yaygınlaştıkça baca yangınları buna oranla istatistiki oranda azalmaktadır. Sobalı evlerde kesinlikle baca delikleri plastik kapaklarla kapatılmamalıdır. Zira plastik kapakları bacadan düşen kıvılcımlar çok kısa sürede eriterek yangına sebebiyet vermektedir" ifadeleri kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber