İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

15 yılda bin parça antika topladı

Zonguldak’ta belediyeden emekli 62 yaşındaki Cemal Baki 15 yıldan bu yana Türkiye’nin çeşitli yerlerinden topladığı bine yakın antikayı bahçe evinde toplayarak ayrı bir koleksiyon odası oluşturdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2014 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
15 yılda bin parça antika topladı

Zonguldak'ta belediyeden emekli 2 kız babası 62 yaşındaki Cemal Baki 15 yıldan bu yana Türkiye'nin çeşitli yerlerinden topladığı bine yakın antikayı evinin girişinde bulunan odada topladı. Eşyaları toplamaya başladığın da bahçe olarak kullandığı yerin üzerini kapatan 62 yaşındaki belediye emeklisi Cemal Baki, eşyaları burada biriktirerek ayrı bir oda oluşturdu. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde tarihi ve kültürünü yansıtan eski eşyaları toplayıp, evinde tutan Baki, yaklaşık bine yakın eşyayı topladığını ve gelip görmek isteyenlere kapımızın her açık olduğunu ifade etti. Antikaların içerisinde çakmaktan sigara kabına, gaz lambasından bastona, halı, kilim, ibrik, eski fotoğraf makineleri, bıçaklar, telefonlar gibi farklı birçok üründen oluşuyor. Ayrıca topladığı ürünleri güzel, ayrı ve düzenli şekilde sergileyen Baki, antikalarını sergilerken müze görünümü veriyor. Baki, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden tarihi ve kültürü yansıtan eski eşyalar sergilerken, bir nevi misafirlerini geçmişe ve çeşitli kültürlere yolculuk etmelerine vesile oluyor.

"TOPLADIĞIM ANTİKALARIN HİÇBİRİNE PARA VERMEDİM"

İlk olarak hurdacıdan topladığı bir kaç eşyayla bu ilgisinin başladığını belirten Baki şunları söyledi:

" Zonguldak Belediyesinden emekliyim. Camiye namaza gidiyordum oradaki hurdacıdan birkaç eşya görüp aldım. Ondan sonra biriktirmeye başladım. Her gittiğimde almaya başladım. Sonradan Zonguldak'ın köylerinde yaşayan arkadaşlarımdan istedim. Beycuma, Devrek, Karabük, Safranbolu'dan, her yerden aldım. Eşim Mengenli oralardan gittim topladım aldım geldim. Dedesinden kalma eski marka sigaralar vardı onları topladım. Türkiye'nin aşağı yukarı her yerinden topladım. Doğudan aldım geldim. Erzincan'dan kilim var. Antika bir kilim. Türkiye'nin her yöresinden toplamışımdır. Bu eşyaları koyduğum yer önceden bahçeydi. Buraya koyduk üzerini kapattık. Hem temiz kullanıyoruz hem de oturuyoruz. Gelen misafirler de beğeniyorlar. Yazın hep burada oturuyoruz. Gelenler hayran kalıyorlar. Böyle bir yer olmadığını biliyorum. Sadece burası var. Oturup da kahveni veya çayını içip bunları seyredebileceğin bir yer yok. Bu şekilde dükkanlar var satılık eşyalar olan. Ama bu şekilde bir yer yok. Almak isteyenler oluyor. Ama hiç satmayı düşünmedim. Bunların çoğu bana hatıra kimselere veremem. Hiçbirine de para vermedim. Eşimiz dostumuz getirdi. Hepsinden Allah razı olsun. Herkese haber gönderiyorum. Çok eski filimler de hep benim aldığım ibriği görüyorum. Kar ayakkabıları var. Her yöreden topladığım eşyalar var. Benden sonra da çocuklarım devam eder inşallah. İki tane kızım var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber