Ağaçlar köylülerin gelir kapısı olacak

KAYSERİ Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, Erozyon Kontrolü ve Toprak Muhafazası, Ormanların Rehabilitesi ve Korunması, Fidan Üretimi, Gelir Getirici Türler konularında 2013 yılında Niğde’de toplam 5 adet projenin gerçekleştirildiğini söyledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2014 21:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ağaçlar köylülerin gelir kapısı olacak

Kara Niğde İl Koordinasyon toplantısına katıldı.

toplantıda açıklamada bulunan Kara, Toprak Muhafaza Programı kapsamında, Akkaya Baraj Havzası'nda 204 hektarlık alanın çukur toprak işlemesinin tamamlandığını ve 2014 yılı ilkbaharında da havzaya fidan dikileceğini belirtti.

Akkaya Baraj Gölü ve Kampüs arasındaki kıyı şeridine ıhlamur ağacı dikilerek gölet havzalarındaki boş yerlerin bakanlık talimatıyla ağaçlandırılacağını ifade eden Kara, Niğde'de sosyal faaliyetler kapsamında 14 bin adet ıhlamur fidanının toprakla buluştuğunu, 12,7 km karayolu kenarı ağaçlandırılmasında 5 bin 80 adet fidan çukurunun açıldığını ve ilkbaharda ağaçların dikileceğini kaydetti.

Konuşmasının sonunu 2013 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığının köylülerin daha çok kazanması ve kalkınması amacıyla yatırım yaptığı "Gelir Getirici Türler Projesi" ne ayıran Kayseri Orman Bölge Müdürü Kara, çiftçilere yeni bir gelir kapısı açan gelir getirici türlerden oluşan ağaçlardan oluşan türlerin ekim ve dikiminin yapıldığı çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Kara; "Niğde ili sınırlarında, gelir getirici ağaç türleri içerisinde yer alan 32 bin adet badem tohumu 6 köye ekilmiş, bin 250 adet ceviz fidanı için toprak işlemesi yapılarak 2014 yılı ilkbaharında dikiminin yapılması planlanmıştır." dedi.

Köylerde yaşayan vatandaşlara gelir kapısı olacak bu fidanların dikim ve bakım işlerinin ilk etapta Bakanlık tarafından sağlanacağının ve daha sonra köylülere devredilerek bu ağaçlardan elde edilen gelirlerin köylülere verileceğinin anlatıldığı toplantıda, projenin önemine değinildi. Kırsal kalkınma açısından son derece önem arz eden bu proje ile hem köylülerimizin gelir seviyesi yükseleceği hem de köyden şehre göçlerin engellenerek ekonomisi tarıma dayalı olan ilimizin kalkınmasına katkı sağlanacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber