İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

4 lisansüstü programa onay

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, fen ve sosyal bilimler enstitüleri bünyesindeki 4 programa YÖK tarafından onay verildiğini açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2014 23:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4 lisansüstü programa onay

2011 yılında aktif hale gelen fen ve sosyal bilimler enstitülerindeki programlara YÖK onayıyla fizik, biyoloji, ilköğretim sosyal bilgiler eğitimi ve tarih yüksek lisans programlarının eklendiğini belirten Rektör Orbay, akademik kadrolardaki öğretim üyesi sayısı, öğretim üyesi başına düşen ders yükü sayısı, laboratuvar şartlarındaki son dönemdeki düzenlemeler gibi kriterler dikkate alınarak Yükseköğretim Kurulu'nca bu dört programa öğrenci alımına onay verildiğini söyledi.

Programlardaki temel hedeflerinin bilginin araştırma yoluyla geliştirilmesi, bilimsel çalışmalardan elde edilen veriler ışığında bilginin toplumsal faydaya dönüşerek yayılması, bu vizyona dayalı sürdürülen akademik faaliyetlerin çağın sorunlarına çözümler üretecek yeni nesil bilim insanlarını yetiştirmek olduğunu belirten Metin Orbay, "İlerleyen dönemlerde özellikle akademik kadrolarımızdaki öğretim üyesi sayısına, laboratuvar imkanlarına, öğretim üyesi başına düşen ders yükü sayısına paralel olarak YÖK lisansüstü eğitim kriterleri dikkate alınarak, yeni programlar için gerekli müracaatlar yapılacaktır" diye konuştu.

Orbay, "Aynı zamanda, diğer üniversitelerle ortaklaşa lisansüstü program açma noktasında ilgili bölümlerden gelecek talepler ilgili kurullarınca değerlendirilecek ve gerekli yazışmalardan,onaylardan sonra programlar açılabilmektedir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber